fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CU ROSII COAPTE

August 1, 2013 | CATEGORIA

paste-cu-rosii-coapte

O reteta simpla si tare gustoasa! Cu siguranta va fi repetata pe perioada verii pentru a profita de rosiile proaspat culese din gradina!

INGREDIENTE:

300 g paste tip penne
400 g rosii tip cherry de culori diferite
1 cescuta ulei de masline
sare
piper
busuioc uscat
1 ardei iute mic
3 catei de usturoi

Pentru servit:
parmezan (cascaval de post)
frunze de busuioc

PREPARARE:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp spalam rosiile, le taiem pe 1/2, le punem in tava de copt, le condimentam cu piper, sare si busuioc uscat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 8-10 minute, sau pana devin moi, fara a fi insa prea moi.

paste-cu-rosii-coapte-1

Scurgem uleiul din tava unde s-au copt rosiile intr-o tigaie. Calim ardeiul iute tocat marunt pentru 1 minut, apoi adaugam usturoiul zdrobit si mai calim cateva secunde (in jur de 5), apoi luam de pe foc – usturoiul continua sa se caleasca in uleiul incins si dupa ce va fi luat de pe foc.

paste-cu-rosii-coapte-2

In acest timp pastele s-au fiert. Le scurgem bine, apoi turnam uleiul cu ardei si usturoi peste ele. Amestecam pana se omogenizeaza.
Le punem in farfurii cu rosii coapte, asezonam cu sare si piper, apoi adaugam parmezan ras fin (sau cascaval de post pentru cei care tin postul) si frunze de busuioc.

Foarte bune!!! Diana a fost gand la gand cu mine si ne invita sa pregatim luna aceasta cu rosii, asa ca reteta aceasta este doar prima din seria ce va urma.
Pofta buna!

Comentarii

  • Vaiii ce bun!!! Îți mulțumesc ca te-ai gândit la mine și trebuie sa recunosc ca mi-ai făcut ziua mai frumoasa, având în vedere ca este prima zi a provocării și avem deja prima rețetă. Te pup xoxox

    • diva in bucatarie

      Cu drag!

  • Tare dragalase stau ele…rosiile, iar poza ar sta bine la mine in bucatarie 🙂 !

    • diva in bucatarie

      Daca vrei iti trimit poza! PUP!

  • Simplu si de efect!!

    • diva in bucatarie

      Nu-i asa?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *