Banana bread

24 septembrie 2024Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Banana bread. Reteta banana bread, Chec cu banane si nuca. Reteta de Banana bread. Chec umed cu banane banana bread. Reteta de chec cu banane. Cum faci banana bread.

banana bread reteta diva in bucatarie A
Porții: 12 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 50 Min Timp total: 1 Ore

Reteta de banana bread, chec cu banane moale, aromat si usor de facut

Daca ai cateva banane foarte coapte si nu vrei sa le irosesti, le poti transforma intr-un delicios banana bread – un chec cu banane pufos, usor umed si plin de aroma.

Este o reteta simpla, perfecta pentru micul dejun, gustari sau chiar desert.

Se preparar rapid, din cateva ingrediente simple, pe care este posibil sa le ai la indemana.

Acesta umple casa cu miros de banane coapte si vanilie.

Aceasta banana bread este ideala si pentru cei care prefera desrturi mai putin dulci, dar consistente si hranitoare.

Poti adauga nuci, scortisoara sau fulgi de ciocolata pentru un plus de gust.

Rezultatul va fi mereu spectaculos.

De ce vei iubi reteta

– Se prepara in maxim 10 minute, restul este treaba cuptorului

– Foloseste banane foarte coapte. Acestea isi dezvolta o dulceata naturala ce da o aroma speciala desertului.

– Este pufoasa, dar usor umeda, fara sa se usuce dupa coacere.

– Poate fi personalizata cu diverse ingrediente

– Este ideala pentru intreaga familie

banana bread reteta diva in bucatarie B

Daca iti plac retetele cu banane iti mai las cateva sugestii de retete:

  1. Chec de post cu banane si cacao
  2. Prajitura rasturnata cu banane si caramel
  3. Cheesecake copt cu banane

Despre ingredientele folosite pentru banana bread

  1. Banane. Ai nevoie de banane foarte coapte. Acestea isi dezvolta o dulceata naturala ce da o aroma speciala desertului.
  2. Faina. Recomand faina alba superioara 000, dar poti folosi si faina cu agent de crestere. In ultimul caz nu mai ai nevoie de praf de copt.
  3. Unt. cel mai bun unt pentru prajituri este cel a carui grasime este de minim 80%. Lasa-l la temeperatura camerei o ora inainte sa gatesti.
  4. Oua. Ai grija sa fie proaspete. lasa-le si pe acestea la temperatura camerei.
  5. Lapte. Se adauga pentru umiditate, dar poti folosi in locului lui smantana sau iaurt.
  6. Zahar. Poti schimba zaharul tos cu zahar brun sau zahar de cocos.

banana bread reteta diva in bucatarie c

Sfaturi pentru un chec cu banane umed

  1. Folosesti banane foarte coapte, cu coaja inegrita
  2. Dupa ce adaugi faina nu mixezi foarte mult
  3. Pentru o textura mai moale si mai aerata paseaza bananele in mixer
  4. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de cuptor si tava in care coci. Acesta variaza intre 45 si 60 minute.
  5. Dupa coacere lasi checul cu banane sa se raceasca pe un gratar. Iti recomand sa il pui pe lateral pentru a nu se indesa.
  6. Il tai doar dupa ce se raceste complet.

banana bread reteta diva in bucatarie D

Poti pastra banana bread la temperatura camerei intr-o cutie care se inchide etans sau intr-o punga.

Desertul isi pastreaza gustul si textura chiar si dupa trei zile.

O poti servi simpla, pudrata cu zahar sau cu o glazura din crema de branza.

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de Youtube. 

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de banana bread, cel mai simplu chec cu cu banane.

Eu am avut ca sursa de inspiratie o reteta pregatita de Merry Berry,  cunoscuta prezentatoare, bucatar si autoare de carti de bucate din Marea Britanie.

Am modificat putin cantitatile pentru ca am avut banane foarte mari.

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/12 Ingrediente

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • banana bread reteta diva in bucatarie 1
    Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C si am tapetat tava cu hartie de copt. In continuare am mixat untul moale cu zaharul pana am obtinut o spuma cremoasa. Am adaugat laptele si am amestecat.
  • banana bread reteta diva in bucatarie 2
    Cele mai multe retete de banana bread recomanda pasarea bananelor cu furculita. Am preferat sa folosesc un mixer vertical pentru a obtine o compozitie mai fluida. Va ajuta aluatul sa creasca mai bine.
  • banana bread reteta diva in bucatarie 3
    Am pus bananele pasate peste compozitia de unt si am amestecat.
  • banana bread reteta diva in bucatarie 4
    Am adaugat ouale, putina sare si extract de vanilie, apoi am mixat putin.
  • banana bread reteta diva in bucatarie 5
    In continuare am incorporat faina si praful de copt.
  • banana bread reteta diva in bucatarie 6
    La final am pus nuca tocata mare. Am amestecat cu o spatula pana s-a omogenizat compozitia. Nu am mixat prea mult pentru a nu lasa glutenul sa se dezvolte si transforme textura finala intr-una cauciucata. In acest moment aluatul pentru banana bread este gata.
  • banana bread reteta diva in bucatarie 7
    L-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat. Optional se poate decora cu miez de nuca si o banana taiata pe jumatate, aranjata cu sectiunea in sus. Ar fi bine sa fie tapetata cu faina pe partea care intra in contact cu aluatul. Daca ti se pare ca banana folosita ca decor se rumeneste prea tare poti sa pui peste chec folie de aluminiu sau silicon. Merge si hartie de copt umezita in prealabil.
  • Cand a trecut testul cu scobitoarea am scos banana bread din cuptor si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar. Am pus checul pe lateral. Cand s-a racit complet am feliat-o. Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.

Notă

O sa iti placa reteta de banana bread pentru ca se face simplu, usor si rapid. Poti sa o faci de cate ori ai cateva banane in casa ce nu mai au aspect frumos si nu vrei sa le arunci. Poti folosi chiar si banane congelate.

Daca iti ramane banana bread si vrei sa o consumi peste o saptamana sau chiar mai tarziu o poti congela. Ideal ar fi sa o tai in felii inainte de congelare.

Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *