Cheesecake cu banane

11 februarie 2021Diva in Bucatarie

Cheesecake cu banane. Veti gasi pe blog foarte multe retete de cheesecake. Cele mai multe sunt fara coacere. Colectia de retete de cheesecake o puteti vedea daca apasati aici.

Cheesecake cu banane – una din cele mai delicioase retete de cheesecake cu banane si crema bavareza. Textura cremoasa si fina, aroma si gustul extrem de bun te cuceresc din prima. Se pregateste usor, iar ingredientele sunt ieftine si usor de procurat.

Cheesecake cu banane la cuptor are crema de branza cu piure din banane si un topping extrem de delicat, realizat din crema bavareza fara coacere. Pentru decor am folosit frisca si felii de banane.

Reteta pregatita azi este insiparata din experienta pe care care am avut-o in America la Cheesecake Factory. Din fericire acesta era amplasat intr-un ansamblu de magazine destul de aproape de casa cumnatilor mei si sesiunele de shopping se incheiau obligatoriu cu o felie de cheesecake. Fiecare dintre noi isi lua un alt tip de cheesecake pentru ca sa gustam din cat mai multe sortimente.

Aproape toate mi-au placut si la vremea resoectiva mi-am propus sa incerc sa le reproduc imediat cum revin acasa. Insa a urmat clasa a 8-a pentru copil, emotii mai mari la mine decat la el, dar si multe alte prioritati in alegerea retetelor postate.

Ei bine, in aceasta luna mi-am propus sa recuperez si va prezint reteta de cheesecake cu banane care se apropie extrem de mult din punct de vedere al gustului cu cel pe care l-am mancat atunci. Sursa de inspiratie pentru acest cheesecake o gasiti aici.
Veti gasi pe blog foarte multe retete de cheesecake. Cele mai multe sunt fara coacere. Colectia de retete de cheesecake o puteti vedea daca apasati aici.

Daca va plac retetele cu banane va puteti inspira din deserturile pregatite de mine, iar pe acestea le gasiti daca apasati aici. 

Desi un cheesecake cu banane fara coacere pare varianta sigura si mai usor de facut, ei bine veti avea surpriza sa constatati ca nici cel pregatit la cuptor nu se face greu, iar gustul si textura acestuia ar putea sa va placa chiar mai mult.

Un cheesecake cu banane pregatit la cuptor poate fi cea mai placuta experienta culinara, dar trebuie sa urmezi cateva instructiuni pentru ca acesta sa iti iasa perfect de fiecare data – toate acestea au fost experimentate de mine de-a lungul timpului si rezultatul a fost perfect doar cand am tinut cont de ele.

  • 1. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • 2. Branza trebuie sa fie cremoasa sau combinata cu una cu cremoasa si grasa. In lipsa unei creme de branza grasa folositi o lingura sau doua de smantana grasa.
  • 3. Se coace la temperatura mica. In acest caz trebuie sa va cunoasteti bine cuptorul (temperatura va fi 150°C, maxim 160°C). Trebuie sa fie ferm la final, dar mijlocul inca usor moale.
  • 4. Nu deschideti cuptorul in prima ora de coacere. Aburul este foarte important sa ramana in cuptor, ca sa nu se crape cheesecake-ul.
  • 5. Forma in care coaceti cheesecake-ul va fi pusa intr-o tava sau alt vas in care puneti apa calda. Ca sa nu intre apa in forma de cheesecake o imbracati/sigilati cu staniol inainte de a o pune in apa.
  • 6. Nu ezitati sa folositi faina sau amidon in compozitia de branza cu oua, caci acestea vor impiedica proteinele din oua sa coaguleze prea tare.
  • 7. Nu mixati compozitia de branza cu oua la viteza mare, dar nici mult timp, ca sa nu se aereze prea mult compozitia. Bulele de aer se vor ridica la suprafata si cheesecake-ul nu va aspectul pe care il doriti
  • 8. Folositi forme de tort cu pereti detasabili.
  • 9. Folositi pentru baza doar biscuiti digestivi
  • 10. Nu exagerati cu apasarea lor in forma, caci veti obtine un blat foarte tare.
  • 11. Racirea se face lent: in cuptor cu usa inchisa, apoi cu usa intredeschisa.

Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru cheesecake cu banane la cuptor.

Ingrediente cheesecake cu banane:

(forma cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:

350g biscuiti digestivi

150 g unt gras

Pentru crema banane:

2 banane – 250 g – cantarite fara coaja

500 g ricotta

250 g crema mascarpone

200 g zahar pudra

3 oua

40 g faina

1 lingurita pasta de vanilie / extract de vanilie/ esenta naturala de vanilie

Pentru crema bavareza:

300 g smantana pentru frisca

2 galbenusuri

10 g gelatina

50 ml lapte

50 g zahar pudra

Pentru topping:

1 banana

100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare cheesecake cu banane:

Am pornit cuptorul la 155°C – daca aveti un cuptor electric pe ventilatie puteti seta temperatura la 150°C.

Pentru inceput am pregatit blatul. Am pasat biscuitii, am topit untul si l-am turnat peste acestia.

Am amestecat bine, apoi i-am pus in tava cu pereti detasabili.

Am aranjat biscuitii intai pe peretii formei, aproximativ 2 cm inaltime, incercand sa am aceeasi grosime si inaltime. La final am nivelat si baza cheesecake-ului.

Am apasat bine, dar nu foarte tare.

Am pus forma in frigider pana am terminat de pregatit crema. Am mixat branzeturile (scurse bine) cu zahar.

Am pasat foarte bine bananele cu o furculita si le-am pus peste crema de branza.

Bananele trebuie sa arate ca o pasta fina fara cocoloase.

Am adaugat pasta de vanilie si am mixat la viteza medie pana s-a omogenizat compozitia.

Am adaugat incorporat ouale treptat, fara sa mixez prea mult, apoi am adaugat faina.

Am turnat crema obtinuta peste blatul de biscuiti, apoi am invelit forma in staniol pentru a o sigila.

Am pus cheesecake-ul intr-o tava in care am turnat apa calda. Ca sa nu va ardeti puteti turna apa dupa ce puneti tava in cuptor.

Am copt cheesecake-ul timp de 90 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca 30 minute cu usa inchisa si 30 minute cu usa intredeschisa (cat sa stea manerul unei linguri de lemn).

Dupa ce am scos cheecake-ul cu banane din cuptor am pregatit crema bavareza.

Am pus gelatina intr-un bol si am hidratat-o cu lapte.

Am mixat 2 galbenusuri cu 150 g smantana pentru frisca si 25 g zahar pudra, apoi le-am pus la bain-marie.

Am amestecat destul de des, pana in momentul in care crema a inceput sa aiba consistenta.

Am luat de pe foc, am adaugat gelatina si am mixat pana cand aceasta s-a dizolvat complet.

Cat timp crema s-a racit putin am mixat restul de frisca cu zahar pudra, apoi am pus frisca obtinuta peste crema cu oua.

Am mixat pana la omogenizare, apoi am turnat crema peste cheesecake-ul cu banane.

L-am pus in frigider si l-am lasat peste noapte.

Daca va grabiti va trebui sa asteptati minim 6 ore.

A doua zi am decorat tortul frisca si felii proaspete de banane.

Pentru ca acestea oxideaza repede le veti pune in prealabil in apa cu suc de lamaie, le scurgeti bine si le puteti pune pe tort.

Dar, chiar si in acest caz, feliile de banane vor oxida in 12 de ore.

Recomand sa folositi pentru decor doar felii proaspete, cand taiati feliile de cheesecake.

Un cheesecake cu banane atat de bun nu cred ca ati mai mancat, asa ca va invit sa incercati reteta.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *