Aripioare de pui in stil grecesc la cuptor
Aripioare de pui in stil grecesc la cuptor
Reteta de aripioare de pui in stil grecesc la cuptor este simpla, usoara, prietenoasa cu bugetul familiei.
Iti plac aripioarele de pui crocante la exterior, cu carne frageda la interior? Trebuie sa incerci aceasta reteta!
Poti pregati aceste aripioare de pui in stil grecesc si la gratar, dar la cuptor sunt mai sanatoase.
Poti alege sa le gatesti chiar si intr-un Air Fryer.
Daca vrei sa te simti teleportat la o taverna greceasca presara branza feta si pune alaturi sos tzatziki.
Reteta acestor aripioare de pui in stil grecesc nu necesita tehnici speciale de pregatire.
O poate face oricine ajunge prima oara in bucatarie, fara riscul de a gresi.
Alte retete din bucataria greceasca:
Daca iti plac aceste aripioare de pui in stil grecesc la cuptor, poti sa incerci si alte retete de aripioare:
Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta de aripioare de pui in stil grecesc la cuptor sa iasa perfect:
- Marineaza aripioarele minim 2 ore, dar nu mai mult de 6-8 ore.
- Le lasi la temperatura camerei cu 30 minute inainte sa le gatesti.
- Nu uita sa le cureti de fulgi sau tuleie.
- Folosesti ulei de masline grecesc de cea mai buna calitate.
- Nu le coci direct pe tava. Daca le lasi pe un gratar se vor coace mai usor si vor deveni crocante.
Cu ce poti manca aceste aripioare de pui in stil grecesc la cuptor?
In primul rand cartofi prajiti, dar merg si cartofi copti in stil grecesc (cu lamaie si usturoi), cartofi natur, piure de cartofi.
Poti avea alaturi un sos tzatziki si pitta greceasca.
Daca vrei alte tipuri de garnituri poti sa pui langa ele orez cu spanac sau orez simplu, legume la gratar sau doar o salata greceasca.
Nu uita sa presari putina branza feta.
Poti sa faci si copanele de pui dupa aceasta reteta, dar cresti timpul de coacere cu 10-15 minute.
Mai jos gasesti lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de aripioare de pui in stil grecesc la cuptor.
Ingrediente
- Pentru marinata Pentru servit
Instrucțiuni
- Pentru inceput am pregatit marinata amestecand toate ingredientele indicate. Am curatat bine aripioarele de pui de fulgi, tuleie, eventual se pot parli la flacara focului. Am indepartat partea mica, dar nu am aruncat-o. Am pus partile mici intr-o punga, in congelator, caci vor ajunge, la mometul potrivit, intr-o supa. Am pus aripioarele in marinata, avand grija sa ung cat mai bine fiecare aripioara cu aceasta. Le-am lasat in frigider timp de 2 ore.
- Am scos aripioarele din frigider cu 30 minute inainte sa le gatesc si le-am aranjat pe un gratar. Am preincalzit cuptorul la 200°C.
- Le-am copt timp de 20 minute apoi le-am intors pentru a se rumeni uniform. In acest timp am pregatit sosul tzatziki si am pus cartofi la prajit in Air Fryer.
- Dupa alte 20 minute erau frumos rumenite, cu pielea crocanta.
- Am stors foarte putina lamaie peste acestea si am presarat putina feta atat peste aripioare, cat si pe cartofi. Daca vrei poti sa pui si oregano uscat sau proaspat. Le-am mancat imediat cu mare pofta. Au iesit perfect! Pielea este crocanta si carnea frageda si aromata.
Notă
Daca iti raman le poti pastra in frigider intr-o cutie inchisa etans. Cand le incalzesti in cuptorul cu microunde stropeste-le cu putina apa.