fbpx

RETETE RECENTE

ARIPIOARE DE PUI CROCANTE CA LA KFC

August 25, 2020 | CATEGORIA

Aripioare de pui crocante ca la KFC – reteta simpla si usor de pregatit pentru aripioare de pui in crusta crocanta si picanta, cu carne frageda si moale marinata in lapte batut. Aveti aici toate “seceretele” pentru o crusca crocanta si o carne delicioasa, prajita corect.

Desi este o reteta pe care nu o pregatesc foarte des, pentru ca acestea se prajesc in baie de ulei, prefer sa le fac in casa caci stiu sigur ca uleiul este nou si nu il voi refolosi pentru alte retete. Fiul si sotul meu iubesc genul acesta de mancare fast food, asa ca am cumparat aripioare de pui de foarte buna calitate, de la pui crescuti la sol si hraniti natural cu boabe de porumb. In acest mod stiu sigur ca le ofer ceva bun si proaspat, fara aditivi.

Am vazut ca foarte multe retete din online recoamanda reteta de aripioare de pui crocante “gen KFC” cu fulgi de porumb. Nu exista asa ceva! Altii pun pesmet. Nici acest ingredient nu l-am regasit in gustul aripioarelor. Daca ati mancat macar o singura data aripioare crocante de la KFC cu siguranta nu veti regasi in crusta acestora nici fulgi de porumb, nici pesmet si cu siguranta nu are malai. Nu trebuie sa fierbeti carnea pe care urmeaza sa o prajiti! Ar fi o mare greseala sa incercati sa prajiti carnea fiarta. Nu va temeti ca nu veti praji carnea bine. Daca urmati indicatiile din reteta sigura veti face cele mai bune aripioare de pui crocante. Puteti pregati dupa aceasta reteta si piept de pui (pentru acesta aveti nevoie de un timp mai mic de gatire) sau ciocanele (acestea vor sta putin mai mult).

Carnea se marineaza in lapte batut. Daca nu aveti lapte batut puteti folosi iaurt putin diluat cu lapte, kefir sau sana. In marinata se pune si ou, sare si piper, iar carnea va sta in aceasta minim 6 ore, dar cel mai bine le lasati 12 ore. Dupa ce scoateti carnea din frigider vati astepta o ora pentru a le pregati, astfel incat carnea sa nu fie supusa unui soc termic.

Reteta originala de pui prajit KFC pare a fi bine pastrata si protejata de drepturi de autor. La un moment dat, prin 2015, la deschiderea unui lant KFC in Europa un reprezentat al firmei a declarat ce ” exista unsprezece ierburi si mirodenii”, dar nu isi amintea care sunt. Ei bine, eu cred ca printre acele 11 ingrediente din crusta se afla si monoglutamatul de sodiu si de aceea nu isi aducea aminte. Acesta nu se va regasi niciodata in retetele mele. Restul condimentelor si ierburilor pe care le-am folosit in crusta au fost inspirate din mai multe retete de aripioare de pui crocante ca la KFC  pe care le-am gasit in online si le-am adaptat de-a lungul timpului gusturilor noastre. Eu am folosit: boia picanta, paprika afumata, pudra de mustar, usturoi granulat, pudra de ceapa, pudra de ghimbir, cimbru, oregano, chimion, sare si piper proaspat macinat.

Intrebarea pe care v-o puneti este probabil cum se formeaza partea crocanta, cum poate sa arate ca si cand ar avea fulgi de porumb si totusi acestea nu au acest ingredient? Ei bine, secretul sta in amestecarea ingredientelor solide cu o parte din marinata in care a stat puiul si framantarea compozitiilor intre degete pana se formeza un fel de aluat sfaramicios sau altfel spus obtineti niste cocoloase mici de faina. Acestea se vor lipi de arioarele de pui ce au stat la marinat in lapte batut cu ou. Marinata prezenta pe aripioare va facilita lipirea bucatelelor de aluat si nu le va lasa sa cada in timpul prajirii.

Si pentru ca a venit vorba de prajire trebuie sa incingeti bine uleiul, dar sa aveti grija sa nu fie nici prea incins, cat sa fumege.

Pentru a fi sigura ca voi avea carnea bine facuta am desprins usor carnea de pe os la bucatile c

Alte retete cu aripioare de pui pregatite de mine gasiti aici:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru aripioare de pui crocante ca la KFC –  as spune ca sunt chiar mai bune decat ale lor:

INGREDIENTE:

(pentru 6-8 persoane)

1.4 kg aripioare pui

Pentru marinare

400 ml lapte batut

1 ou

1 lingurita sare

1/2 linguria piper macinat

Pentru tapetare

300 g faina

2 lingurite boia picanta

1 lingurita paprika afumata

1 1/2 pudra de ceapa

1 1/2 pudra de usturoi

1 lingurita pudra de mustar

1 lingurita ghimbir

1 1/2 lingurita cimbru

1 1/2 lingurita oregano

1 lingurita chimion

1 lingurita sare

1 lingurita piper macinat

Pentru prajire

1.5 l ulei

PREPARARE:

Am parlit si curatat aripoiarele de tuleie sau puf/ pene. Am taiat aripiarele in 3, iar varfurile le-am indepartat. Le pastrez in congelator si le folosesc pentru stock de pui sau supa de pui. Pentru ca aripioarele sa se gatesca bine am desprins pe jumatate carnea de pe os la bucatile superioare ale aripilor.

Intr-un bol foarte mare am pus laptele batut, l-am amestecat cu un ou batut, sare si piper. Am pus aripioarele in bol, le-am acoperit cu marinata, am invelit bolul cu folie alimentara si l-am pus in frigider peste noapte.

A doua zi am scos aripioarele din frigider, am pregatit condimentele intr-un bol, apoi le-am amestecat cu faina. Am curatat si cativa cartofi pe care i-am taiat si i-am pus la copt stropindu-i in prealabil cu foarte putin ulei. Macar cartofii ca nu fie prajiti in ulei.

Am scurs scurs aripioarele de marinata, fara sa insist prea tare. Am nevoie sa fie umede , pentru ca in momentul in care le tavalesc prin faina aceasta sa se lipeasca foarte bine. Am turnat o parte din marinata peste faina. Am adaugat treptat, in functie de cat a fost nevoie – pana la urma am folosit aproximativ 80% din marinata din bol. Pentru inceput am amestecat-o cu furculita, apoi cu ajutorul degetelor am faramitat-o.

Am pus aripioarele de pui date prin crusta de faina cu condimente pe un platou mare, pe masura ce le-am pregatit, fara sa le suprapun. Le-am lasat inca 15-20 minute pentru ca amestecul de faina sa se lipeasca de carne prin uscare si sa nu cada in timpul gatirii.

Am incins uleiul intr-un ceaun de fonta (puteti folosi si o friteuza), fara sa il las sa fumege. Am verificat cu manerul unei linguri de lemn daca face bule de aer in jurul lui, moment in care le-am pus la prajit. Aripioarele nu se pun foarte multe la prajit in acelasi timp, caci nu trebuie sa se gateasca ingramadite. Se vor praji 7-8 minute sau pana cand devin aurii.

Aveti grija sa nu va ardeti cand puneti aripioarele in uleiul incins. Cand sunt gata le scoateti cu o paleta cu gauri si le lasati pe un servet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.

Le-am mancat imediat cu cartofi pregatiti la cuptor, sos de usturoi si o salata de legume.

Sper ca veti incerca reteta mea de aripioare de pui crocante, caci este tare buna.

Fiul meu a mancat ceva mai mult de 10 bucati si asta cred ca este dovada clara a unei retete reusite.

 

 

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.

 

Comentarii

  • Tony

    Multumesc pentru reteta , una foarte buna de altfel !

  • otilia

    felicitari! cred ca sunt geniale! vom incerca si noi reteta! 😋

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *