Aripioare de pui in sos de vin

26 iulie 2019Diva in Bucatarie

Aripioare de pui in sos de vin. Aripioare de pui in sos de vin sunt extraordinar de gustoase, usor si rapid de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui. Se fac usor si sunt foarte gustoase.

Aripioare de pui in sos de vin sunt extraordinar de gustoase, usor si rapid de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui. Se fac usor si sunt foarte gustoase.

Reteta acestor aripioare de pui nu necesita tehnici speciale de pregatire, o poate face oricine ajunge prima oara in bucatarie, fara riscul de a gresi.

Daca ma intreba cineva ce aleg sa mananc de la un pui mereu pun la egalitate pulpele si aripioarele in ceea ce priveste pregatirea la cuptor sau in tigaie, dar pentru gratar aleg doar aripioare.

Daca si voua va plac aripioarele de pui va invit sa vedeti si alte retete pregatite de mine cu ajutorul lor:

  1. aripioare de pui dulci picante la cuptor
  2. aripioare de pui in marinata cu soia
  3. aripioare de pui picante – Buffalo Wings

Am pregatit de-a lungul vremii si aripioare de pui ca la KFC, dar nu au apucat sa fie pozate. Sper ca data viitoare sa reusesc sa le gatesc inainte sa ajunga baietii mei acasa.

Aripioare de pui in sos de vin sunt delicioase, cu un sos ce le permite sa fie insotite de o garnitura de piure de cartofi, dar merg si cu cartofi natur sau legume la abur.

Reteta aceasta am facut-o intr-o zi cand vroiam sa pregatesc  rapid pranzul pentru ca o asteptam pe prietena mea cu copiii ei in vizita. Ne vedem o data sau de doua ori pe an si ma bucur de fiecare data ca putem povesti de ale noastre iar copiii isi vad de jocurile lor.

Noi ar fi trebuit sa nastem in aceeasi zi si la aceeasi ora, dar pe Miruna au trimis-o in ziua programata acasa, pe motiv ca este „bank holiday”, asa ca gemenii au venit pe lume la 24 h mai tarziu.

In poza de sus este mana Mirunei. Ma ajuta sa pregatesc salata.

Copiii au fost incantati de aripioarele de pui in sos de vin. Au mai cerut, asa ca eu am fost incantata ca am pregatit ceva pe placul acestora, tinand cont de faptul ca majoritatea adolescentilor vor in general aripioare de pui KFC.

Nu stiu cum sa va spun, dar eu cand ma uit la aripioarele acestea de pui mi se face foame instant. Este adevarat, contribuie din plin si mirosul sosului.

Mi-ar placea sa le incercati si voi si sa imi spuneti daca v-au placut.

Nu as vrea sa le laud, dar nu rezist ispitei si va spun ca sunt cele mai bune aripioare de pui in sos.

De aceea, va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru arioare de pui in sos de vin.

INGREDIENTE:

1 kg aripioare de pui

ulei pentru prajit

1 ceapa mare

2 -3 catei usturoi dati prin presa/ pisati

sare

piper

2-3 ramurele de cimbru sau 1 frunza dafin

1 lingura faina

200 ml vin  alb

200 ml supa clara de pui/gaina

1 varf cutit nucsoara

1 praf boia picanta

1/2 lingurita boabe de piper

PREPARARE:

Am curatat bine aripioarele de pui de fulgi, tuleie, eventual se pot parli la flacara focului. Am indepartat partea mica, dar nu am aruncat-o. le-am pus pe toate intr-o punga si vor ajunge intr-o supa pregatita special pentru tocanite sau alte mancaruri – asa cum voi folosi si in aceasta reteta. Am prajit aripioare de pui in ulei, la foc mic spre mediu, pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Le-am prajit in doua transe, pentru ca aveam nevoie de spatiu sa le intorc, iar uleiul sa ajunga la toate aripioarele pentru a se praji in acelasi timp.

Le-am scos din tigaie si le-am lasat pe o farfurie pana in momentul in care am avut nevoie sa le pun iar in mancare.

In aceeasi tigaie am calit ceapa tocata marunt. Daca este prea mult ulei acesta se scurge, astfel incat sa ramana 1 mm inaltime.

Peste ceapa calita, cand aceasta era moale si sticloasa, am adaugat 1 lingura faina si am amestecat rapid. Am lasat sa se caleasca putin si faina, apoi am pus aripioarele inapoi in tigaie.

Am pus cimbrul, am turnat vinul si supa si supa. Am amesteact usor, apoi am pus un capac si le-am lasat 12-13 minute, la foc mic.

Am amestecat din cand in cand. Cu 2 minute inainte sa opresc focul am pus usturoiul pisat si am mai lasat 2 minute sa fiarba fara capac.

Am oprit focul, apoi am impartit in farfurii piureul de cartofisi langa acesta am pus aripoarele si sosul.

Sunt asa de bune ca te lingi pe degete, iar farfuria ramane curata de parca nu a fost nimic acolo.

Va invit sa le incercati si voi. Ar fi pacat sa ratati o reteta atat de simpla si atat de buna.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit si alte retete simple si delicioase va invit pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram, unde postez uneori retetele in avans.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *