Orez cu praz
Orez cu praz. orez cu praz. pilaf de orez cu praz. mancare de praz cu orez. mancare de praz cu orez reteta. reteta orez cu praz. praz cu orez. orez cu praz diva

Orez cu praz
Orez cu praz este o reteta din bucataria greceasca, pregatita in mod special in perioada postului.
Este delicios si se face repaid si usor, cu ingrediente simple, ieftine.
Prasorizo est edenumirea greceasca a acestui preparat.
Este atat de bun incat nu te poti opri la o singura portie.
Poate fi ca atare, in perioada postului sau pe post de garnitura langa carne si peste.

Mai multe retete de orez de post:
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de orez cu praz.
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
200 g orez
4-5 linguri ulei masline (cat sa fie fundul tigaii acoperit usor de ulei)
2 bucati praz medii
3 cepe verzi
1 ceapa galbena
2-3 catei usturoi
1 lingura varfuita seminte de pin
700 ml supa legume / apa
1/2 lingurita oregano uscat
sare
piper proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel verde
TIMP PREGATIRE: 10 min
TIMP GATIRE: 25-30 min
PREPARARE:
Tocam partea alba a prazului, ceapa verde (doar frunzele) si ceapa galbena, apoi le calim in uleiul incins.
La inceput amestecam usor, apoi punem capacul si lasam in jur de 2 minute. Adaugam orezul si sotam inca 2 minute, amestecand bine astfel incat orezul sa fie acoperit in intregime de ulei.
Adaugam apoi usturoiul si continuam sa calim inca 1 minut.
Punem semintele de pin, oregano uscat  si amestecam.
Turnam o cana de supa (sau apa) si lasam sa fiarba la foc mic spre mediu, cu capacul. Dupa 5 minute amestecam orezul si adaugam iar o cana de supa, sare si piper proaspat macinat. Procedam astfel pana terminam lichidul.
Cand lichidul s-a evaporat, luam vasul de pe foc si adaugam patrunjel proaspat tocat.
Servim orezul cu o felie de lamaie.
Sa aveti pofta!

Ador prazul (si nu-s olteanca!) si ador orezul, dar pana acum nu le-am combinat! Neaparat trebuie sa incerc!!
O bunatate de mancare!
Daaa, cred ca e asa de buuun! Trebuie neaparat sa incerc, mai ales ca sunt 2 favorite aici: praz si orez 😛