Orez cu praz
Orez cu praz. 4-5 linguri ulei masline (cat sa fie fundul tigaii acoperit usor de ulei)
Orez cu praz, o reteta din bucataria greceasca, este atat de bun incat nu te poti opri la o singura portie. Il putem servi ca atare, in perioada postului sau cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura langa peste.
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
200 g orez
4-5 linguri ulei masline (cat sa fie fundul tigaii acoperit usor de ulei)
2 bucati praz medii
3 cepe verzi
1 ceapa galbena
2-3 catei usturoi
1 lingura varfuita seminte de pin
700 ml supa legume / apa
1/2 lingurita oregano uscat
sare
piper proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel verde
TIMP PREGATIRE: 10 min
TIMP GATIRE: 25-30 min
PREPARARE:
Tocam partea alba a prazului, ceapa verde (doar frunzele) si ceapa galbena, apoi le calim in uleiul incins.
La inceput amestecam usor, apoi punem capacul si lasam in jur de 2 minute. Adaugam orezul si sotam inca 2 minute, amestecand bine astfel incat orezul sa fie acoperit in intregime de ulei.
Adaugam apoi usturoiul si continuam sa calim inca 1 minut.
Punem semintele de pin, oregano uscat si amestecam.
Turnam o cana de supa (sau apa) si lasam sa fiarba la foc mic spre mediu, cu capacul. Dupa 5 minute amestecam orezul si adaugam iar o cana de supa, sare si piper proaspat macinat. Procedam astfel pana terminam lichidul.
Cand lichidul s-a evaporat, luam vasul de pe foc si adaugam patrunjel proaspat tocat.
Servim orezul cu o felie de lamaie.
Sa aveti pofta!
Ador prazul (si nu-s olteanca!) si ador orezul, dar pana acum nu le-am combinat! Neaparat trebuie sa incerc!!
O bunatate de mancare!
Daaa, cred ca e asa de buuun! Trebuie neaparat sa incerc, mai ales ca sunt 2 favorite aici: praz si orez 😛