Orez cu praz

14 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Orez cu praz. 4-5 linguri ulei masline (cat sa fie fundul tigaii acoperit usor de ulei)

Orez cu praz, o reteta din bucataria greceasca, este atat de bun incat nu te poti opri la o singura portie. Il putem servi ca atare, in perioada postului sau cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura langa peste.

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

200 g orez

4-5 linguri ulei masline (cat sa fie fundul tigaii acoperit usor de ulei)

2 bucati praz medii

3 cepe verzi

1 ceapa galbena

2-3 catei usturoi

1 lingura varfuita seminte de pin

700 ml supa legume / apa

1/2 lingurita oregano uscat

sare

piper proaspat macinat

1/2 legatura patrunjel verde

TIMP PREGATIRE: 10 min

TIMP GATIRE: 25-30 min

PREPARARE:

Tocam partea alba a prazului, ceapa verde (doar frunzele) si ceapa galbena, apoi le calim in uleiul incins.

orez-cu-praz-1

La inceput amestecam usor, apoi punem capacul si lasam in jur de 2 minute. Adaugam orezul si sotam inca 2 minute, amestecand bine astfel incat orezul sa fie acoperit in intregime de ulei.

orez-cu-praz-2

Adaugam apoi usturoiul si continuam sa calim inca 1 minut.

orez-cu-praz-3

Punem semintele de pin, oregano uscat  si amestecam.

orez-cu-praz-4

Turnam o cana de supa (sau apa) si lasam sa fiarba la foc mic spre mediu, cu capacul. Dupa 5 minute amestecam orezul si adaugam iar o cana de supa, sare si piper proaspat macinat. Procedam astfel pana terminam lichidul.

orez-cu-praz-5

Cand lichidul s-a evaporat, luam vasul de pe foc si adaugam patrunjel proaspat tocat.

orez-cu-praz-6

Servim orezul cu o felie de lamaie.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *