Pilaf sarbesc
Pilaf sarbesc. Reteta de pilaf sarbesc este reteta de orez cu legume, simpla, gustoasa si foarte usor de pregatit.
Reteta de pilaf sarbesc este reteta de orez cu legume, simpla, gustoasa si foarte usor de pregatit.
INGREDIENTE:
1 ceapa de marime medie
1 morcov
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
150-200 g ciuperci champignon
200 g orez
800 ml supa legume
1 lingurita unt/ margarina/ 2 linguri ulei
2 linguri ulei
sare
piper
1 frunza dafin
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Incingem uleiul cu untul (pentru vegani doar ulei). Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu legumele (morcovii, ardeii si ciupercile) taiate cuburi mici, doar ciupercile le lasam cuburi mai mari.
Cand acestea s-au calit, punem orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.
Punem totul intr-un vas termorezistent, mai adanc, turnam supa de legume, punem o frunza de dafin si dam la cuptor, la 200°C pentru 45-50 minute(in functie de cuptorul din dotare poate fi gata si mai repede). Putem amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Intr-un vas ceramic nu se va intampla acest lucru.
Cand pilaful este gata, condimentam cu sare si piper, punem putin unt, amestecam si putem servi cu patrunjel verde presarat peste acesta.
Il putem folosi pe post de garnitura langa friptura, sau il servim simplu, insotit de o salata verde.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.
Inca n-am incercat varianta asta,dar o pun in aplicare reteta. Basmati ai folosit,ca eu parca asa vad din poze. Are mare succes la noi.Pup
Orez Scotti simplu! Ce se vede negru este de la ciupercile champignon… Pup
cred ca nu ajunge la cantitatile enumerate 700 de ml. de supa si spun asta din proprie experienta, folosind chiar orez de calitate.nu ar strica la ingrediente sa adaugati si un baton de scortisora care va da un plus de aroma,iar paharul de vin adaugat mai spre final…
Va rog sa ma credeti ca exact atat a fost necesar. Este posibil, in functie de anumite tipuri de orez sa mai fie nevoie de lichid. Ideea cu scortisoara pe mine ma tenteaza, dar nu cred ca baiatul si sotul meu vor fi foarte incantati…
Faci orez cu lapte de îi pui scorțișoară , ori Orez sârbesc ?😂
Tare bun trebuie sa fie, te pup!
Multumesc Dana! Pup
Iti consult zilnic site-ul! Ma inspir deseori din retele tale. Chiar acum am in cuptor budinca de ciuperci (este a doua oara cand o prepar pentru ca ii place barbatului meu). Itimultumesc si iti urez spor la treaba!!!
Corina, iti multumesc! Cam intr-o saptamana vei gasi ceva cu ciuperci la fel de bun! Week-end placut!
Ce bun cu atatea legme,like!Pupici!
Multumesc Flory! Te pup
Ce coincidenta, tot pilaf am facut si eu! E diferit al meu ca e cu sos de rosii, dar sincer, iubitul meu l-ar manca pe al tau ca-i place mai mult :)) Pup!
Multumesc Dana! Te pup
Nu prea le am eu cu orezul,dar daca totusi este atunci fara carne sa fie.Arata super.Pup!
Pana sa ma apuc sa imi gatesc eu orezul nici mie nu-mi placea!
Pfa… daca e orez.. as dori o portie dubla! Imi place orezul de mor… in orice combinatie! Pupici
Multumesc Simona! Pup
Pilaful cu legume imi place la nebunie!!!Mmm, ce pofta mi-ai facut:))Pup!
Multumesc Licuta! Te pup
reteta mea preferata 😉
arata bestial, ca de altfel tot ceea ce faci tu! Pupicei si weekend placut!
Multumesc Emily! Te pup si iti doresc weekend placut!
Cristina,mesaj de la fiica-mea:”Spune-i Divei ca o apreciez foarte mult,in special prajitutile”!Am citat intocmai:)Gura copiilor…Dar pilaful nu l-a vazut:)
Multumesc, Teo!!! Pup fetita dulce!
am facut si eu astazi orez sarbesc cu pulpe de pui la gratar si am fost foarte incantata de ce a iesit.
Multumesc Sanda!
Am facut reteta asta de mai multe ori. Este meserieeee !
Dar o leguma de pui,porc nu merge langa el?
Delicios! Nu sunt cel mai mare fan al orezului dar am respectat reteta intru totul si a iesit o minunatie!