INGREDIENTE:
800-900 g visine din compot
4 oua
80 g zahar
2 linguri apa clocotita
2 linguri ulei
50 g faina
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
200 ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca
PREPARARE:
Pentru inceput scoatem samburiii visinelor si le punem la scurs intr-o sita.
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin o spuma cremoasa, albita.
Punem pe rand uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Adaugam apoi faina (amestecata cu praful de copt) si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezele, cu un praf de sare. Le incorporam in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura sau o spatula.
Intr-o oala din inox, cu diametrul de 20 cm, punem visinele scurse bine pe fundul acesteia. Peste acestea turnam aluatul de blat pregatit mai devreme. Coacem tortul la 180°C timp de 35 minute, apoi facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca in oala in care l-am copt timp de cateva ore. Il scoatem din oala destul de usor dupa ce se raceste complet.
Il ornam cu frisca si cateva visine pastrate din compot, apoi servim.
Pofta buna!
Miha iti multumesc pentru inspiratie!
Comentarii
Nu am incercat pana acum visine din compot pentru prajituri dar cred ca sunt bune! Arata tare bine!
Multumesc Raluca!
Super bun tortul…iubesc visinele in prajituri!
Multumesc Timea!
Imi place foarte mult cum arata, iar de gust , e minunat! Pupicei si un weekend minunat!
Multumesc Adela! Week-end placut si tie!
Bun tort ai facut! Ma bucur ca v-a placut si voua. :*
Multumim Mihaela! A fost tare bun!
Ador visinele in prajituri. Foarte apetisant e tortuletul!
Multumesc Madi!
Mmm, tare bine arata!!!Servesc o feliuta cu mare placere:))Pup!
Multumesc Licuta!
Cred ca va merge tortul asta si cu niste visine din visinata!!Sper sa iasa la fel de frumos ca al tau!
Multumesc Teo!
Mi-e dor de niste visini!N-am maimancat de mult,nici proaspete,nici in compt!Tre’ sa ma servesc neaparat de la tine 🙂 !Pupici
Flory daca vrei iti trimit un compot…
Iubesc visinele si in fripturi , dar mai in dulciuri ;)…. grozav de bine arata !!
Multumesc Adina!
Delicios! Ador visinele in deserturi … de fapt ador si compotul de visine 🙂
Multumesc Dana!
Mmmm… delicios!! Oare merge si cu visine din visinata?? Pupici
Simona, cred ca au prea mult alcool… Daca te risti, spune-mi si mie cum a iesit!
Ce racoritor trebuie sa fie. Pup!
Multumesc Sara&Miki.