Mancare de mazare cu carnati semiafumati

14 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Mancare de mazare cu carnati semiafumati. Reteta de mancare de mazare cu carnati este simpla, usoara si rapida. Este satioasa si indragita de toata familia.

Reteta de mancare de mazare cu carnati este simpla, usoara si rapida. Este satioasa si indragita de toata familia.

Cred ca aceasta este una din primele mele retete, ca incepatoare in ale gatitului.

Cand eram studenta si veneau colegii la mine ca sa invatam in sesiune, incercam sa fac ceva rapid, asa ca apelam si la aceasta reteta. Va garantez ca nu a ramas niciodata nimic in farfurie.

Daca iti place mazarea iti las aici si alte retete ca inspiratie:

Mazarea este o sursa buna de vitamine si proteine, antioxidanti, cu un continut ridicat de fibre si foarte putine grasimi.

Avand multe fibre mentine senzatia de satietate pentru un timp indenlungat.

Se spune ca poate preveni cancerul de stomac daca este consumata in mod regulat.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de mazare cu carnati semiafumati:

Ingrediente mancare de mazare cu carnati:

500 g mazare congelata
3-4 bucati carnati afumat
1 ceapa mare
1 morcov maricel
1/2 ardei gras rosu (kapia)
100 ml suc de rosii
2 linguri pasta de rosii (ketchup de casa)
200 ml supa de pui/supa de legume/apa
1/2 lingurita faina – o dizolvam in sucul de rosii
1 lingurita rasa de zahar
1 frunza dafin
cateva crengute cimbru
1 catel usturoi taiat pe jumatate
sare
cateva boabe de piper
1/2 legatura marar

Cum se face reteta de mancare de mazare cu carnati:

Pentru a pregati reteta de mancare de mazare cu carnati am tocat ceapa marunt.

Am folosit carnati semiafumati, preferatii colegilor mei in studentie, dar poti folosi orice tip de carnati iti plac.

I-am taiat in rondele de marime medie-mica.

Am ras morcovul prin razatoarea mica.

Ardeiul l-am tocat foarte marunt.

Mod pe preparare mancare de mazare cu carnati:

Am incins uleiul si am calit usturoiul in jur de 30 secunde.

L-am scos si am adaugat ceapa impreuna cu morcovul ras si ardeiul tocat.

Cand acestea s-au inmuiat putin am adaugat carnatii.

Dupa ce s-au calit frumos si acestia, am turnat supa calda de pui.

Daca nu ai supa concentrata sau supa clara de pui poti folosi supa clara de legume sau apa.

Orice lichid folosesti vei avea nevoie sa fie cald spre fierbinte.

Am adaugat o frunza dafin, putin cimbru si 1/2 lingurita boabe de piper.

Dupa 10 minute am turnat pasta de rosii si sucul de rosii in care am dizolvat faina, dar si 1 lingurita rasa de zahar ce va echilibra aciditatea rosiilor.

Faina va ingrosa sosul, dar daca ai o problema cu aceasta o poti omite.

Cand mazarea a fost fiarta am oprit focul si am presarat marar proaspat tocat.

Nu-i asa ca este un preparat simplu si rapid de pregatit?

Servire mancare de mazare cu carnati:

Se mananca imediat cu salata alaturi.

Daca iti ramane o poti pastra in frigider 3-4 zile.

Va fi la fel de gustoasa daca o incalzesti.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *