fbpx

RETETE RECENTE

BULETE CROCANTE DE CARTOFI CU INIMA DE CASCAVAL

January 15, 2013 | CATEGORIA

bulete-crocante-de-cartofi-cu-inima-de-cascaval

Buletele acestea sunt genul acela de mancare in care garnitura poate fi servita si pe post de aperitiv. Se fac foarte usor si sunt de efect, asa ca merg la o masa cu prietenii sau le putem servii copiilor la petreceri.

INGREDIENTE:
(pentru 12 bucati cu diametrul de 3.5 cm)

450 g cartofi fierti in coaja
1 galbenus
3 linguri faina
1 lingura mozzarella rasa fin
1 lingurita parmezan ras foarte fin
1 praf busuioc uscat
1 praf de nucsoara
sare
piper

Pentru umplutura:
30 g cascaval – taiat cubulete de 1.5 cm

Pentru crusta:
1 albus ou
4 linguri gris
3 maini de fulgi de migdale zdrobiti usor

PREPARARE:

Fierbem cartofii in coaja apoi ii lasam sa raceasca. Putem sa ii pasam sau ii dam prin razatoare, apoi ii amestecam cu restul ingredientelor pana obtinem o compoztie omogena.

bulete-crocante-de-cartofi-cu-inima-de-cascaval-1

Cu mana umezita luam din aceasta compoztie si imbracam cubuletele de cascaval, modeland intre palme pana obtinem niste bilute. Le dam prin albusul batut spuma tare, apoi le tavalim prin amestecul de gris si fulgi de migdale. Cand avem toate buletele pregatite punem uleiul in tigaie. Prajim buletele de cartofi uniform, apoi le scoatem pe un prosop de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

bulete-crocante-de-cartofi-cu-inima-de-cascaval-2

Le servim calde, dar nu le refuz nici pe cele racite…

Va doresc pofta buna!

Comentarii

  • Sunt extraordinar de reusite iar daca au si migdale sunt convinsa ca au si un gust deosebit. Poza m-a fermecat de cand am vazut-o pe FB! Talent si inspiratie in tot ce faci, felicitari! Este o placere sa te urmaresc!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, draga mea! Iti intorc complimentele…

  • Arata foarte bine si cred ca sunt tare gustoase!!!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta! Te pup!

  • Ce bunatate ai facut din nou!!! Iar vasul.. este o minunatie!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Arata atat de bine incat eu le-as servi ca fel principal, eventual alaturi de o salata 🙂
    Iti multumesc pentru participare draga Cristina si te astept in curand la parada!
    Cu drag,
    Andra

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *