Cred ca aceasta este una din primele mele retete, ca incepatoare in ale gatitului. Cand eram studenta si veneau colegii la mine sa invatam in sesiune, incercam sa fac ceva rapid, asa ca apelam si la aceasta reteta – va garantez ca nu a ramas niciodata nimic in farfurie…
INGREDIENTE:
500 g mazare congelata
3-4 bucati carnat afumat
1 ceapa mare
1 morcov maricel
1/2 ardei gras rosu (kapia)
100 ml suc de rosii
2 linguri pasta de rosii (ketchup de casa)
200 ml supa de pui/apa
1/2 lingurita faina – o dizolvam in sucul de rosii
1/4 lingurita de zahar
1 frunza dafin
cateva crengute cimbru
1 catel usturoi taiat pe jumatate
sare
cateva boabe de piper
1/2 legatura marar
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras si carnatii taiati feliute.
Dupa ce s-au calit frumos, adaugam restul ingredientelor si le punem la fiert, la foc mediu – cu exceptia mararului.
Cand mazarea este fiarta, punem in oala mararul tocat marunt, mai lasam 1 minut sa fiarba si asta e fost tot!
Nu-i asa ca este simplu si rapid de pregatit?
Eu as adauga si gustos, asa ca va doresc pofta buna!
Mazarea imi place mult si mie!
Super!
Una din mancarurile mele preferate, cu sau fara carne. Saptamana trecuta am facut cu pui!
Si eu fac des cu pui…
Imi place mazarea in orice combinatie!Dar cu carnati….absolut delicioasa!!!
Multumesc!
Daaa, si mie imi place mult mancarea asta! Pupici
Multumesc, Poliana! Te pup!