RETETE RECENTE

MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

March 15, 2012 | CATEGORIA

MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

INGREDIENTE:

600 g mazare proaspata
4 pulpe de pui superioare
1/2 ardei verde
1/2 ardei rosu (sau gogosar)
2 morcovi mici
1 ceapa
5-6 linguri sos de rosii
1 lingurita faina
2 linguri vin alb
500 ml supa de pui
1 legatura marar
1 frunza mica dafin
2-3 fire de cimbrisor
3-4 linguri ulei masline
sare
piper boabe

PREPARARE:

Pentru inceput calim carnea in uleiul bine incins. Mazarea daca este proaspata o cratam si o spalam, apoi o punem la fiert. Daca este congelata nu are nevoie de fierbere.

MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

Scurgem din uleiul in care am calit carnea, lasam doar jumatate, apoi calim ceapa pana devine translucida. Adaugam legumele taiate cubulete perpelind totul pe foc pana se inmoaie legumele. Stingem totul cu putin vin.

MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

Punem iar carnea peste legume, adaugam mazarea si turnam supa de pui. Daca este scade prea mult sosul in timp de fierbe, mai adaugam 100-150 ml apa fierbinte, in functie de cat de mult sos vrem sa avem la mancare. Lasam sa fiarba la foc mediu spre mic timp de 5 minute, apoi adaugam sucul de rosii, frunza de dafin, boabele de piper si putina sare.

MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

MANCARE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

Lasam sa fiarba pana bobul de mazare este moale, apoi luam de pe foc. Tocam marunt mararul, il punem in oala si amestecam. Gustam si potrivim mancarea de sare si piper, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Arata minunat! Gustul sigur este de asemenea minunat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina!

  • Minunat arata mancarica!YummyPup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Pup

  • Buna tare mancarica! N-am mai facut de mult… Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, in curand apare si mazarea proaspata, asa ca poti sa o faci atunci.

  • Tare bine arata mazarea ta cu pui! si imi plac pozele la nebunie! pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Timea. Pup

  • ce bunatate! mi s-a cam facut foame;))

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andreea.

  • Imi place foarte mult mazarea, chiar ieri a adus mama o plasa mare de mazare proaspat culeasa 🙂
    Nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba 😛
    :**

    • diva in bucatarie

      😉

  • Valexx

    sincer retetele sunt excelente; as dori si eu o mica lamurire; tigaile pe care le folosesti sunt Spiderpan?
    mie asa mi se pare, si as vrea sa conosc parerea altora despre acele tigai inainte de a le achizitiona, desigur ce parere ai despre cele de la Tefal, si despre cele ceramice?
    o zi buna!!

    • diva in bucatarie

      Am tigai Tefal; inca nu mi-am achizitionat vase ceramice decat pentru prajituri, niste marci nemtesti sau austriece… sincer nu stiu cum se numesc, le-am cumparat dintr-un magazin din Brasov.
      Am prietene care folosesc si tigai ceramice si sunt multumite de ele. Iti doresc o seara frumoasa.

  • Donciu Maria

    Eu gatesc mazarea cu pui in felul urmator:pun carnea de pui cu sare si apa sa fiarba,adun spuma de deasupra,adaug mazarea si ceapa si impreuna le las la foc mic sa fiarba 50 de minute,adaug rosii taiate marunt sau bulionul ,adau si marar tocat marunt si dau in fiert inca 10 minute.Asa iese o mincare mai dietetica fara ptajeli si este mai sanatoasa.Pofta bunna !

  • Eliza

    foarte usor si foarte bun!
    multumesc de reteta! 🙂

  • Felicia

    Eu nu pun niciodată foi de dafin și cimbru în mazăre, nici ardei gras sau. morcov .Iese Bună numai cu ceapa și mărar și pasta de roșii.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *