Pastrav cu rozmarin si usturoi
Pastrav cu rozmarin si usturoi. Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior, apoi il condimentam cu putin piper proaspat macinat.
INGREDIENTE:
4 bucati pastrav
5 crengute rozmarin
1 capatana usturoi
1 lamaie
sare de mare
piper proaspat macinat
ulei de masline
PREPARARE:
Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior, apoi il condimentam cu putin piper proaspat macinat.
In fiecare pastrav punem 2 catei de usturoi (necuratati de coaja), o felie de lamaie si o crenguza de rozmarin.
Punem pestii intr-o tava in care am pus ulei doar pe fundul acesteia. Peste fiecare peste asezam o felie de lamaie si frunze din a cincea crenguta de rozmarin. Restul cateilor de usturoi ii aruncam in tava printre bucatile de pastrav.
Acoperim tava cu o folie de staniol si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora la 120°C.
Verificam din cand in cand daca usturoiul este moale. Cand acesta capata consistenta moale putem scoate pestele din cuptor si il servim cald, impreuna cu usturoiul copt si insotit de o garnitura de cartofi sau orez.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Vai ce pofta mi-ai facut… O sa adorm cu gandul la bunatatile astea 🙂
Simona se face usor si este bun, asa ca ti-l recomand!
E super, imi place mult pastravul! pup
Multumesc, Poliana! Te pup!