Pastrav cu rozmarin si usturoi
Pastrav cu rozmarin si usturoi. Pastrav cu rozmarin si usturoi. reteta de pastrav cu rozmarin. cum faci pastrav cu rozmarin si usturoi

Pastrav cu rozmarin si usturoi
Reteta de pastrav cu rozmarin si usturoi este delicioasa si se face usor.
Iti recomand sa alegi sa gatesti cu peste proaspat.
Vei sti ca este bun daca are corneea transparenta, convexa si pupilele negre.
Poti fi atent si la pielea acestuia. Daca nu este elastica si lucioasa, atunci nu vei cumpara pestele.
Daca nu iti place sa cureti pestele poti sa ceri vanzatorului sa o faca.
Exista magazine unde este gata eviscerat.
Alte retete cu pastrav:
Toate retetele cu pastrav le gasesti intr-o singura postare, daca apesi aici.
Ingrediente:
4 bucati pastrav
5 crengute rozmarin
1 capatana usturoi
1 lamaie
sare de mare
piper proaspat macinat
ulei de masline
Mod de preparare:
Pestele trebuie curatat si spalat foarte bine.
L-am frecat cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior, apoi l-am condimentat cu putin piper proaspat macinat.
In fiecare pastrav am pus 2 catei de usturoi (necuratati de coaja), o felie de lamaie si o crenguta de rozmarin.
Am pus pestii intr-o tava in care am pus ulei doar pe fundul acesteia.
Peste fiecare peste am aranjat o felie de lamaie si frunze dintr-o crenguta de rozmarin.
Restul cateilor de usturoi i-am aruncat in tava printre bucatile de pastrav.
A, acoperit tava cu o folie de staniol.
Am copt pastravii la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora la 120°C.
La temperatura mai mare, de 200°C, vor sta maxim 25-30 minute.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Vai ce pofta mi-ai facut… O sa adorm cu gandul la bunatatile astea 🙂
Simona se face usor si este bun, asa ca ti-l recomand!
E super, imi place mult pastravul! pup
Multumesc, Poliana! Te pup!