Chicken buffalo wings – aripi de pui picante

24 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Chicken buffalo wings – aripi de pui picante. Numele acestui preparat are legatura cu un restaurant situat in Buffalo, New York detinut de o familie. restaurantul se numea Anchor Bar.

CHICKEN BUFFALO WINGS-ARIPI DE PUI PICANTE, asa cum le-am mancat intr-un restaurant din SUA, locatie in care te puneau sa semnezi daca iti doreai primele 3 feluri de aripioare de pe lista celor foarte picante.

Numele acestui preparat are legatura cu un restaurant situat in Buffalo, New York detinut de o familie. restaurantul se numea Anchor Bar.

Se pare ca aici s-au servit prima oara aceste aripioare picante.

Ideea i-a venit sotiei atunci cand au primit o livrare mai mare de aripi de pui. Ea le-a gatit apoi le-a imbracat in sos picant si le-a servit alaturi de telina si un sos de branza albastra.

Secretul acestor aripioare consta in sosul picant si foarte gustos.

Daca va plac aripioarele de pui va mai las cateva sugestii pentru a le prepara (apasati pe titlul retetei si veti fi redirectionati catre aceasta):

Reteta mea de aripioareBuffalo Wings este o varianta soft, picanta, dar nu exagerat, savuroasa.

Va las sa va convingeti singuri, asa ca aveti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru a face cele mai bune aripioareBuffalo Wings:

INGREDIENTE:

12 aripi pui
4 linguri unt topit
1-2 lingurite sos chili iute
1 lingurita boia afumata
2-3 linguri pasta de ardei amestecata cu 1/2 lingurita otet
1 / 2 lingurita de sare
1 / 2 lingurita piper Cayenne macinat (daca vreti mai picant puneti 1 lingurita)
1 / 4 lingurita piper rosu macinat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingura miere albine
1 lingura mustar
2 catei usturoi pisati

Pentru servit – optional:
tulpini de telina
sos din crema de branza cu branza gorgonzola si smantana

PREPARARE:

Am taiat extremitatile aripilor si le-am pus intr-o punga in congelator pentru a le folosi la un stock de supa.

Am taiat apoi aripile in jumatate. Am uns bucatile de aripi cu miere , sos chili iute si mustar, le-am condimentat cu sare, piper cayenne, usturoi pisat si cimbru, apoi le-am punem intr-o punga de plastic.

Am turnat untul topit si le-am pus pentru doua ore in frigider pentru a se marina.

Dupa acest interval le-am pus intr-un vas termorezistent le-am uns cu pasta de ardei amestecata cu otet si le-am pus in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20 de minute acoperite cu o folie de staniol, apoi inca 10 minute fara folie.

Le-am mancat fierbinti, cu un sos pregatit din 3 linguri crema de branza cu 3 linguri smantana si 2 linguri de branza gorgonzola faramitata.
Am avut alaturi niste tulpini de telina (apio), caci am vrut sa respect reteta originala, dar si pentru ca merg foarte bine langa acestea.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

https://youtu.be/jrQY6i-Db8k

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *