Chec cu morcovi si ciocolata

25 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Chec cu morcovi si ciocolata. Punem pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le vom amesteca cu lingura usor, astfel incat sa se omogenizeze compozitia.

INGREDIENTE:

4 oua
150 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1 cana morcov ras
1 plic praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri nuci tocate
2 linguri stafide
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita esenta de rom
1 praf de sare
1 lingura cacao
100 g ciocolata cu lapte – topita

PREPARARE:

Pentru inceput batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana acesta se topeste. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Punem pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le vom amesteca cu lingura usor, astfel incat sa se omogenizeze compozitia.

Adaugam morcovul ras, nucile si stafidele, continuand sa amestecam. Incorporam apoi cacao si ciocolata topita si omogenizam aluatul.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau cu ulei si faina, apoi il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

Cand este copt, verificam cu cu o scobitoare daca aluatul se lipeste de aceasta sau nu. Scoatem checul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. superb de pufos arata…
    imi plac praji care au morcov in conpozitie sunt asa mai …dulci-tandru asa mi se par mie…moi si dulci…si mi-aduc aminte de craciun, nu stiu de ce :))

  2. N-am mâncat amestecul ăsta niciodată, da’ cred că-l încerc foarte curând, că-mi face cu ochiu’ 🙂

    Apropo, cum e mai bine să încorporezi restul de ingrediente în spuma de albuşuri, cu lingura sau cu telul? E vreo diferenţă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *