Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu
Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu.
Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu, reteta delicioasa. Cum faci cea mai buna negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu
Reteta de negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu se face simplu, rapid si usor.
Imi place cat este inca calduta, cu sosul cald, aromat si parfumat.
Cu siguranta veti fi incantati si voi aceasta combinatie ce pare neobisnuita.
Va asigur ca va fi cea mai placuta surpriza pentru papilele gustative.
Sunt convinsa ca o sa va indragostiti de aceasta negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu, asa ca trebuie sa va spun secretul meu: folosesc faina superioara 000 de la Baneasa.
Prajiturile mele ies exact asa cum imi doresc cu ajutorul ei.
Daca vrei sa pregatesti si alte retete de negresa iti las mai jos cateva retete:
- 1. Negresa cu trei tipuri de ciocolata si oreo
- 2. Negresa cu visine si ciocolata alba
- 3. Negresa cu bezea
- 4. Negresa de post cu cafea si nuca
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:
Ingrediente negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:
(pentru o tava 22*22 cm)
150 g faina alba superioara 000 de la Baneasa
6 g praf de copt
40 g pudra de cacao negra
1/4 lingurita praf scortisoara
120 g unt 80 %grasime
150 g ciocolata neagra
4 oua mari
1 g sare
200 g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon
120 g smantana acra 24% grasime
1 lingura pasta de vanilie
1 lingurita rom
60 g zmeura
Pentru sosul de ciocolata cu piper rosu:
150 g ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
30 g zahar
30 g unt 80%grasime
2 g piper rosu
Cum se face negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:
Iti las pentru inceput reteta in format video.
Iata explicatiile scrise pentru reteta de negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:
Pentru inceput am topit untul si ciocolata la bain-marie. Acestea trebuie sa se tempereze pana in momentul in care vor fi folosite. Am pornit cuptorul la 180°C.
Am cernut faina si pudra de cacao. Am adaugat praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am adaugat pudra de scortisoara.
Am spart ouale intr-un bol incapator. Am adaugat sare si am mixat in jur de 1 minut.
Am adaugat zaharul in trei transe si am mixat pana am obtinut o spuma ce si-a dublat volumul.
Am pus zaharul vanilat bourbon, apoi am pus smantana, pasta de vanilie si romul si am amestecat.
In acest moment am adaugat ciocolata cu unt, apoi am incorporat faina cu cacao in doua transe.
Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, l-am nivelat si am presarat zmeura.
In functie de puterea cuptorului negresa se va coace in 35-40 minute. Daca o lasati mai putin obtineti o textura mai cleioasa, de brownie.
Dupa ce s-a copt am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.
Pentru a pregati sosul am pisat boabele de piper rosu intr-un mojar. Puteti sa obtineti mai rapid pudra de piper rosu cu o rasnita, dar nu va mai mirosi la fel de puternic.
In plus, raman si bucati putin mai mari.
Am topit la bain-marie ciocolata cu smantana pentru frisca si zahar. Cand ciocolata s-a topit am oprit focul si am adaugat untul, apoi piperul rosu pisat.
Servire negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:
Peste negresa calduta am turnat sosul de ciocolat cu piper rosu. Miroase extraordinar de bine! Combinatia este de vis si merita incercata!
Noi am mancat-o cu mare pofta!
Asta va doresc si voua! Pe curand!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.