Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu

24 august 2023Diva in Bucatarie

Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu. Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu, reteta delicioasa. Cum faci cea mai buna negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu a

Negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu, reteta delicioasa. Cum faci cea mai buna negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 

Reteta de negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu se face simplu, rapid si usor.

Imi place cat este inca calduta, cu sosul cald, aromat si parfumat.

Cu siguranta veti fi incantati si voi aceasta combinatie ce pare neobisnuita.

Va asigur ca va fi cea mai placuta surpriza pentru papilele gustative.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu b

Sunt convinsa ca o sa va indragostiti de aceasta negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu, asa ca trebuie sa va spun secretul meu: folosesc faina superioara 000 de la Baneasa.

Prajiturile mele ies exact asa cum imi doresc cu ajutorul ei.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu c

Daca vrei sa pregatesti si alte retete de negresa iti las mai jos cateva retete:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:

Ingrediente negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:

(pentru o tava 22*22 cm)

150 g faina alba superioara 000 de la Baneasa

6 g praf de copt

40 g pudra de cacao negra

1/4 lingurita praf scortisoara

120 g unt 80 %grasime

150 g ciocolata neagra

4 oua mari

1 g sare

200 g zahar

1 plic zahar vanilat Bourbon

120 g smantana acra 24% grasime

1 lingura pasta de vanilie

1 lingurita rom

60 g zmeura

Pentru sosul de ciocolata cu piper rosu:

150 g ciocolata neagra

200 ml smantana pentru frisca

30 g zahar

30 g unt 80%grasime

2 g piper rosu

Cum se face negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:

Iti las pentru inceput reteta in format video.

Iata explicatiile scrise pentru reteta de negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:

Pentru inceput am topit untul si ciocolata la bain-marie. Acestea trebuie sa se tempereze pana in momentul in care vor fi folosite. Am pornit cuptorul la 180°C.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper 1negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 2

Am cernut faina si pudra de cacao. Am adaugat praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am adaugat pudra de scortisoara.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 3negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 4

Am spart ouale intr-un bol incapator. Am adaugat sare si am mixat in jur de 1 minut.

Am adaugat zaharul in trei transe si am mixat pana am obtinut o spuma ce si-a dublat volumul.

Am pus zaharul vanilat bourbon, apoi am pus smantana, pasta de vanilie si romul si am amestecat.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 5negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 6

In acest moment am adaugat ciocolata cu unt, apoi am incorporat faina cu cacao in doua transe.

Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, l-am nivelat si am presarat zmeura.

In functie de puterea cuptorului negresa se va coace in 35-40 minute. Daca o lasati mai putin obtineti o textura mai cleioasa, de brownie.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 7negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 8

Dupa ce s-a copt am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.

Pentru a pregati sosul am pisat boabele de piper rosu intr-un mojar. Puteti sa obtineti mai rapid pudra de piper rosu cu o rasnita, dar nu va mai mirosi la fel de puternic.

In plus, raman si bucati putin mai mari.

negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 9negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu 10

Am topit la bain-marie ciocolata cu smantana pentru frisca si zahar. Cand ciocolata s-a topit am oprit focul si am adaugat untul, apoi piperul rosu pisat.

Servire negresa cu zmeura si sos de ciocolata cu piper rosu:

Peste negresa calduta am turnat sosul de ciocolat cu piper rosu. Miroase extraordinar de bine! Combinatia este de vis si merita incercata!

Noi am mancat-o cu mare pofta!

Asta va doresc si voua! Pe curand!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *