RETETE RECENTE

NEGRESA CU VISINE SI CIOCOLATA ALBA

June 11, 2014 | CATEGORIA

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-0

Cred ca nimeni nu refuza o felie de negresa cu visine, iar daca aceasta are si putina ciocolata alba devine cu adevarat irezistibila. Si pentru ca nu vreau sa o laud spunandu-va ca am pregatit-o 3 zile la rand pana sa imi doresc un alt desert, va invit sa ii faceti proba si voi si veti vedea ca merita toata atentia voastra. 😉

INGREDIENTE:

1 cana mare de visine fara samburi

100 g ciocolata neagra

150 g ciocolata alba

4 oua

150 g unt

150 g zahar

100 g faina

2 lingurite praf de cacao

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

100 g nuci macinate

1 varf cutit scortisoara

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

 

PREPARARE:

Rupem ciocolata si o topim cu 50 g unt la baine marie. Cand se raceste putin adaugam galbenusurile si amestecam rapid pana se omogenizeaza.

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-1

Separat frecam untul ramas cu 100 g zahar. Adaugam ciocolata cu galbenusuri si omogenizam compozitia.

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-2

Incorporam faina amestecata cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara, coaja rasa de portocale si praful de copt, apoi nuca macinata fin.

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-3

Adaugam albusurile batute spuma tare cu 50 g zahar, amestecam usor, apoi incorporam si 100 g ciocolata alba tocata cuburi.

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-4

Turnam aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presaram visinile date prin 2 linguri faina.

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-5

Coacem negresa cu visine si ciocolata alba 45 minute in cuptroul preincalzit la 180°C.

cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. O decoram cu restul de ciocolata alba topita. Cand s-a racit o taiem si servim.

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba-6

negresa-cu-visine-si-ciocolata-alba

Yammy!!

Comentarii

  • Ciocolata cu visine – combinatia imbatabila 🙂 Imi place tare mult cum prezinti tu preparatele 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Ginuca

    Daca renunt la ciocolata alba din interior mai pastrez aceeasi cantitate de zahar?…si cu cat zahar suplimentez
    si echilibrez gustul?

    • diva in bucatarie

      Poti renunta fara sa suplimentezi cantitatea de zahar.

  • Arata incredibil de bine, am trecut-o pe lista de facut. Imi place foarte mult ideea cu ciocolata, si cea neagra, dar si cea alba. Pana acum am incercat doar negresa cu cacao, dar ciocolata ii ofera parca o alta textura.

    Spor la bucatarit!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *