Negresa cu visine si ciocolata alba
Negresa cu visine si ciocolata alba. Cred ca nimeni nu refuza o felie de negresa cu visine, iar daca aceasta are si putina ciocolata alba devine cu adevarat seducatoare.
Negresa cu visine si ciocolata alba – reteta simpla, rapida si usor de pregatit a unuia din cele mai populare deserturi. Blat pufos, usor umed, cu texturi si gusturi ce te vor incanta, negresa cu visine si ciocolata alba va trece rapid in topul preferintelor celor care o vor incerca. Reteta aceasta este deosebita. Dar veti putea descoperi acest lucru doar daca o veti pregati, pentru ca va invit sa nu ma credeti pe cuvant ci sa incercati reteta si sa va convingeti.
Negresa cu visine si ciocolata alba este in realitate o reteta de brownie (negresa pe care o pregatesc americanii). Ce este diferit intre negresa noastra si cea de peste ocean? Negresa pe care o stim noi se face cu ulei si multa cacao, pe cand brownie are la baza unt si ciocolata. De aici si textura umeda.
Cred ca nimeni nu refuza o felie de negresa cu visine, iar daca aceasta are si putina ciocolata alba devine cu adevarat seducatoare.
Daca vreti sa pregatiti si alte retete de negrese sau brownie, va invit sa dati click aici, si veti fi directionati catre colectia de retete.
Negresa cu ciocolata si nucisau cea cu portocale sunt probabil cele mai incercate de catre voi, dar nici reteta de brownie cheesecakese pare ca nu v-a lasat indiferenti.
Va las acum lista de ingredient si modul de preparare pentru negresa cu visine si ciocolata alba – brownie cu visine:
Ingrediente negresa cu visine si ciocolata alba:
1 cana mare (cana mea are 300ml) de visine fara samburi
100 g ciocolata neagra
150 g ciocolata alba
4 oua
150 g unt
150 g zahar
100 g faina
2 lingurite praf de cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 g nuci macinate
1 varf cutit scortisoara
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
Mod de preparare negresa cu visine si ciocolata alba:
Am pus ciocolata si 50 g unt la baine marie sa se topeasca. Cand s-au racit putin am adaugat galbenusurile si am amestecat rapid pana s-a omogenizat compozitia.
Separat am mixat untul ramas cu 100 g zahar. Am adaugat ciocolata cu galbenusuri si am omogenizat compozitia.
Am incorporat faina amestecata cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara, coaja rasa de portocale si praful de copt, apoi nuca macinata fin.
Am adaugat albusurile batute spuma tare cu 50 g zahar, am amestecat usor de jos in sus, apoi am daugat si 100 g ciocolata alba tocata cuburi.
Am turnat aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi am presarat visinile date prin 2 linguri faina.
Am copt negresa cu visine si ciocolata alba 30-35 minute in cuptroul preincalzit la 180°C.
Cand a trecut testul cu scobitoarea, am scos-o si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar. Am decorat-o cu restul de ciocolata alba topita. Cand s-a racit am feliat-o.
Yammy!!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Ciocolata cu visine – combinatia imbatabila 🙂 Imi place tare mult cum prezinti tu preparatele 🙂
Multumesc!
Daca renunt la ciocolata alba din interior mai pastrez aceeasi cantitate de zahar?…si cu cat zahar suplimentez
si echilibrez gustul?
Poti renunta fara sa suplimentezi cantitatea de zahar.
Arata incredibil de bine, am trecut-o pe lista de facut. Imi place foarte mult ideea cu ciocolata, si cea neagra, dar si cea alba. Pana acum am incercat doar negresa cu cacao, dar ciocolata ii ofera parca o alta textura.
Spor la bucatarit!