„Degetele de peste” gatite in modul cel mai sanatos, fara prajeala, sunt perfecte pentru copii sau pentru cei care sunt la dieta. Si chiar daca nu suntem la regim le putem pregati pentru ca sunt tare gustoase.
INGREDIENTE:
500 g file de peste (biban)
2 oua
200 g faina
200 g pesmet
sare
piper proaspat macinat
Pentru sos:
3-4 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
250 g smantana
sare
piper
frunze de busuioc si fire de marar – in functie de gusturi
PREPARARE:
Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt. Taiem fileul de peste fasii sau cuburi, apoi le asezonam cu sare si piper.
Tavalim fiecare bucatica de peste prin faina, apoi le dam prin ouale batute si in final le tavalim prin pesmet astfel incat sa fie bine acoperite. Le punem direct in tava.
Le lasam 6 minute, apoi le intoarcem pe cealalta parte si le mai lasam pana se rumenesc usor.
In acest timp pregatim sosul frecand usturoiul pisat cu sare, piper si ulei de masline, apoi adaugam smantana si verdeturile tocate.
Servim pestele imediat cand il scoatem din cuptor, insotit de legume si sos de ustoroi cu verdeturi.
Pofta buna!
Comentarii
Sanatoase si delicioase !
😉