Prajitura cu ciocolata si caise
Prajitura cu ciocolata si caise. Prajitura cu ciocolata si caise este deliciul perfect pentru inceputul verii. Se pregateste usor, iar gustul este senzational.
Prajitura cu ciocolata si caise este deliciul perfect pentru inceputul verii. Se pregateste usor, iar gustul este senzational.
Este un fel de negresa cu caise glazurata cu ciocolata, ce se transforma in cea mai buna prajitura cu ciocolata si fructe,fiind si estetica in acelasi timp.
Este o prajitura dulce acrisoara, perfecta pe timpul verii. Se face foarte, foarte usor si se termina mai repede decat ai crede.
Prajitura cu ciocolata si caise este simpla, cu blat pufos, aerat, usor umed, ce va cuceri pe oricine. Mi se pare ca reteta aceasta este fabuloasa. O faci prima oara si o refaci si a doua zi si a treia zi. Asta pentru ca nu te saturi.
O sa vrei sa profiti de sezonul caiselor coapte, de dulceata si parfumul acestora.
Asta dupa ce ai mancat cateva kg simple, pentru ca doar acum, vara, sunt gustoase si spun asta tinand cont de faptul ca in supermarket se gasesc tot anul, apoi ai facut nectar sau gem de caise si, nu in ultimul rand, galuste cu caise.
Sigur, v-as recoamnda si alte prajituri cu caise pe care cei care le-au incercat le-au apreciat foarte mult: pandispan cu caise, ciocolata alba si migdalesau prajitura marmorata cu caise si nuca de cocos – cu acesta chiar ma mandresc este inventia mea (o inspiratie de moment) si am vazut ca multi au copiat-o… Este dovada ca le-a placut si au vrut sa duca mai departe reteta, chiar daca nu au spus niciodata de unde s-au inspirat.
Revenind la prajitura cu ciocolata si caise va invit sa o incercati si voi si sa va bucurati de delicatetea si gustul senzual al acestei prajituri.
Pentru ca am folosit ciocolata pe post de glazura nu am vrut sa folosesc decoruri extravagante, Doar o frunza de menta este suficienta. Prajitura cu ciocolata si caise este frumoasa oricum.
Prajitura cu ciolata si caise am facut prima oara pentru ai mei. S-a nimerit sa vina vecina mea Monica la mine si eu mai aveam doar colturile prajiturii. Avusese Harry grija sa manance cuburile cele mai frumoase.
I-am oferit langa cafea ce mai aveam si i-a placut foarte mult. A doua zi mi-a facut cadou o punga cu caise, iar cateva le-am transformat rapid in doua prajituri. Una pentru ea, una pentru noi. A noastra s-a terminat la fel de repede, iar seara cand au venit musafiri neasteptati nu am avut ce sa le ofer in afar de fructe proaspete.
Cam asa de buna este. Si cred ca veti ajunge la aceeasi concluzie cu mine cand veti incerca prajitura cu ciocola si caise.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu ciocolata si caise.
INGREDIENTE:
(pentru o tava 20*20 cm)
Pentru blat:
100 g faina+ 2 linguri
1 praf de sare
175 g zahar
1 pachet zahar vanilat
2 lingurite praf de copt
50 g pudra de cacao neagra
1 varf cutit scortisoara
100 g unt
3 oua
1 lingurita rom (alcool)
100 g creme fraiche dr. Oetker (sau smantana grasa si groasa).
100 g ciocolata neagra tocata cuburi foarte mici
Pentru umplutura:
10 caise
Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
3 linguri lapte
60 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
1 lingura de unt la temperatura camerei
PREPARARE:
Topim untul la microunde sau intr-un ibric, apoi il lasam sa se raceasca. Amestecam intr-un bol faina cu un praf de sare, zahar, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara si cacao pana se omogenizeaza compozitia.
Mixam in alt bol ouale pana isi dubleza volumul, apoi punem romul si untul topit peste ele. Turnam ouale cu unt peste ingredientele solide si amestecam cu o lingura. Incorporam creme fraiche.
Adaugam ciocolata tocata si amestecam.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Taiem caisele in jumatate, le scoatem samburii, dam fiecare jumatate prin faina, apoi o aranjam peste aluatul din tava.
Coacem prajitura la 180°C timp de aproximativ 30-45 minute (pana trece testul cu scobitoarea). O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Topim ciocolata cu lapte la baine-marie, luam de pe foc si adaugam frisca lichida (smantana pentru frisca). Mixam bine, apoi adaugam untul. Lasam crema la rece 15-20 minute, apoi o mixam iar si o intindem peste prajitura.
Lasam prajitura la rece in jur de o ora, apoi o putem taia cuburi si servim.
Yammy!
Am venit sa iti urez La multi ani si sa servesc o prajiturica! Pup!
Multumesc, Rocsy!
Yummy, ce ciocolatoasa e si ce bine arata!
Multumesc, Poliana!
Daca e cu ciocolata , sunt si eu prezenta la „degustare”.
🙂
mmmmmm ce bunatate ai facut!
Multumesc, Timea!
La multi ani!
Multumesc Simona!
Prajitura arata excelent, am niste caise si cred ca o incerc maine. As vrea insa sa intreb: pentru crema de deasupra, frisca lichida trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei. Daca e prea rece nu cumva se taie ? Multumiri anticipate!
Trebuie sa fie rece. Nu se taie. Mixezi rapid si vei obtine ceea ce trebuie.