Prajitura cu iaurt si capsuni

6 iunie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni este acea prajitura delicioasa facuta ca pe vremea bunicii, cand aceasta nu avea cantar, iar masurile erau cu paharul sau cana.

Este o reteta simpla, delicioasa si foarte usor de pregatit.

Prajitura cu iaurt si capsuni are textura umeda, dar fara sa aiba o consistenta densa si un gust dulce-acrisor foarte placut.

Pentru un plus de gust am preasarat un topping crocant realizat doar din faina, unt rece si zahar, pe care l-am aromatizat cu putina scortisoara. Daca nu va place scortisoara folositi un plic de zahar vanilat Bourbon.

Ca sa obtineti o prajitura buna folositi un iaurt gros, de tipul iaurtului grecesc. Daca nu este foarte gros, atunci dublati cantitatea de iaurt si lasati iaurtul peste noapte intr-o sita captusita cu tifon, astfel incat sa se scurga apa din acesta.

Nu aruncati borcanul de iaurt, caci il veti folosi pentru a masura a doua zi ingredientele.

A doua zi umpleti borcanul de iaurt cu iaurtul ce a devenit gros, apoi masurati si restul de ingrediente folosind borcanul iaurtului.

Fructele pot fi inlocuite, in functie de sezon, cu zmeura, mure, afine, caise sau piersici.

Eu am profitat de sezonul capsunilor si de faptul ca am reusit sa culeg multe anul acesta din propriul solar.

Prajitura cu iaurt si capsuni

Va recomand sa folositi fructe proaspete, caci cele congelate sau cele din compot lasa foarte multa apa si riscati sa stricati consistenta si textura prajiturii, ramanand cruda in jurul fructelor.

Daca va plac retetele de prajituri cu iaurt va las mai jos cateva retete ce au devenit foarte apreciate de catre cei care le-au incercat:

Daca va plac prajiturile si torturile cu capsuni, gasiti pe blog o multime de retete, grupate intr-o singura postare.

Le puteti descoperi daca apasati aici.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-felie

Atunci cand va apucati sa pregatiti prajitura puteti preincalzi cuptorul si tapetati tava. Reteta nu are nevoie de mai mult de 5-8 minute de pregatire.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai delicioasa prajitura cu iaurt si capsuni.

Ingrediente prajitura cu iaurt si capsuni:

(pentru o forma cu diametrul de 20-22 cm)

1 masura iaurt (1 masura =borcanul de iaurt)

2 masuri zahar

3 masuri faina + 2 linguri faina

1/2 masura ulei

1 lingurita praf de copt

3 oua

250 g capsuni proaspete coapte

Pentru topping prajitura cu iaurt si capsuni:

80 g faina

30 g unt

30 g zahar

1 praf scortisoara

Mod de preparare prajitura cu iaurt si capsuni:

Pentru a pregati prajitura cu iaurt si capsuni am amestecat iaurtul cu zaharul si 1 plic zahar vanilat.

Puteti folosi un mixer, un robot sau doar o spatula. Totul se face foarte rapid si usor.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-1

Am adaugat ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte pana s-au incorporat complet.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-2

Am adaugat cele 3 masuri de faina pe care le-am cernut si amestecat cu praful de copt si un praf de sare in prealabil, iar la final am turnat uleiul.

Am amestecat bine, apoi am  turnat aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

Am taiat capsunile pe jumatate, urmand sa le aranjam peste aluat dupa ce le dam prin faina.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-3

Cu mainile frecam untul impreuna cu faina si zaharul pana obtinem o compozitie granulata.

Tapetam prajitura cu aceste firimituri (putem pune mai putin lasand sa se vada o parte din capsune), apoi coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

prajitura-cu-iaurt-si-capsuni-4

Lasam prajitura sa se raceasca pe un gratar, apoi feliem si servim.

prajitura-cu-iaurt-capsuni-si-topping-crocant

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *