Negresa cu ciocolata si nuci
Negresa cu ciocolata si nuci.
Negresa cu ciocolata si nuci este una din cele mai bune si mai savuroase prajituri, perfecta pentru mesele de sarbatori dar si pentru orice moment al zilei cand aveti pofta de ceva delicios.
Prajitura mea o sa va duca cu gandul la copilarie.
Retetele de negresa sunt probabil cele mai indragite prajituri de catre iubitorii de ciocolata. Se fac foarte usor si rapid si se termina imediat.
Atunci cand ingrediente de calitate se intalnesc intr-o prajitura, ce poate parea banala, rezultatul intrece cu mult asteptarile si te face sa iti mai doresti inca o bucata, apoi inca una si iti dai seama ca negresa s-a terminat prea repede. Prajiturile de casa cu ciocolata sunt cele mai bune si se fac foarte usor si rapid.
Pentru reteta de negresa cu ciocolata si nuci am folosit Ciocolata Poiana Amaruie cu Alune. Am descoperit de curand acest sortiment de ciocolata si m-am indragostit de ea.
Nu este prima reteta in care folosesc Ciocolata Poiana Amaruie. Anul trecut am pregatit un delicios tort de biscuiti cu ciocolata si nuci – reteta are si prezentare video. Pe blog gasiti si alte retete in care folosit ciocolata amaruie, chiar daca la acel moment nu am indicat produsul folosit: tarta cu ciocolata fara coacere, cheesecake zebra cu ciocolata, chec cu vin rosu si ciocolata.
Reteta mea de negresa cu ciocolata si nuci este pufoasa, aerata, dar are in acelasi timp textura usor umeda, cu o compozitie delicioasa si frageda. Sunt convinsa ca aceasta reteta sa treaca rapid in topul preferintelor voastre.
Ma bucur ca am reusit sa realizez si un video cu aceasta reteta simpla, astfel incat sa va fie mai usor sa urmariti etapele de prepare.
Daca vreti sa vedeti cum se face negresa pufoasa cu ciocolata si nuci va invit sa urmariti reteta de mai jos, prezentata pas cu pas, in imagini.
Anul acesta, Poiana te ajuta sa oferi Sarbatorilor gustul copilariei!
Cei care vor sa creeze amintiri dulci alaturi de cei dragi si se incriu in campanie pot fi recompensati cu premii care ii pot ajuta in 2020 in bucatarie.
Puteti castiga saptamanal unul dintre cele 25 de vouchere Kitchen Shop in valoare de 50 RON sau marele premiu un voucher Kitchen Shop de 5000 RON!
Cum puteti participa:
- Pentru a castiga unul dintre cele 100 de vouchere Kitchen Shop trebuie sa intrati pe site-ul campaniei, sa descoperiti retetele video si sa raspundeti la quiz, apoi completati datele din formular si aflati instant daca sunteti castigatori.
- Pentru a intra in cursa pentru premiul cel mare – un voucher de 5000 lei de la Kitchen Shop – trebuie sa cumparati o ciocolata Poiana, apoi sa inscrieti bonul pe site (si sa il pastrati pentru validare)
Ciocolata Poiana Amaruie vine in 4 sortimente, care include Amaruie 65%, Amaruie simpla, Poiana Amaruie Caramel si Poiana Amaruie cu Alune.
Descoperiti pe https://www.poianaamaruie.ro/ retete cu fiecare dintre acestea.
Acum va las lista de in grediente si modul de preparare pentru negresa cu ciocolata si nuci.
Ingrediente:
(pentru o tava 20*30cm)
3 oua
1 varf cutit de sare
150 g zahar pudra
180 g ciocolata Poiana Amaruie cu Alune
150 g unt
100 ml lapte
1 lingurita esenta de rom
10 g praf de copt
150 g faina
20 g amidon
30 g pudra neagra de cacao
1 lingurita rasa de scortisoara
50 g nuci tocate marunt
Pentru decor:
90 g ciocolata Poiana Amaruie cu Alune
25 g nuci tocate mare
Mod de preparare:
Secretul negresei mele pufoase cu ciocolata si nuci sta in ingredientele bune. Le-am pregatit si le-am lasat la temperatura camerei 20-30 minute.
Am pus apoi 90 g ciocolata Poiana Amaruie cu Alune cu unt la topit, la bain-marie.
In acest timp am mixat ouale cu un varf de cutit de sare, apoi am pus zaharul pudra si am continuat sa mixez pana cand compozitia a devenit cremoasa si si-a dublat volumul.
Am adaugat esenta de rom.
Am turnat laptele si am mixat putin. Intr-un alt vas am pus faina, amidonul, pudra de cacao neagra, pudra de scortisoara si praful de copt, cernute in prealabil. Le-am amestecat bine, pana s-a omogenizat compozitia.
Am avut timp sa toc si 90 g ciocolata Poiana Amaruie cu Alune in fasii (cuburi) de marime potrivita.
Am turnat ciocolata topita si lasata apoi 3-4 minute sa se raceasca peste compozitia de oua.
In continuare am mixat rapid, apoi am incorporat ingredientele solide.
Apoi am pus ciocolata tocata, nucile tocate mare, am amestecat cu o spatula, apoi am turnat aluatul intr-o forma de 20*30 cm.
Am copt negresa cu ciocolata si nuci timp de 25-30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C sau pana trece testul cu scobitoarea. Cu 5 minute inainte sa o scot din cuptor am pus 90 g ciolata Poiana Amaruie cu Alune la topit la bain-marie. Am turnat ciocolata topita peste negresa si am presarat cateva nuci pentru ca decorul sa fie simplu. Chiar nu are nevoie de decoruri complicate. Textura acestei negrese cu ciocolata si nuci iti fura ochii iar gustul te va seduce.
Nu-i asa ca o vei incerca si tu?
Va invit sa urmariti reteta si in format video pentru a va convinge cat de usor se pregateste. Daca va abonati la canalul meu de YouTube aveti multumirile mele anticipate.
Si cu amidonul ce facem?
se pune cu restul de ingrediente solide.
Are mai mult gust de prajitura cu ciocolata si nuca, nu prea de negresa.
Pai e negresa cu ciocolata! E normal sa fie gustul de ciocolata mai intens!
Dar untul? Unde e?
„Am pus apoi 90 g ciocolata Poiana Amaruie cu Alune cu unt la topit, la bain-marie”.