Fursecuri cu ciocolata crapate – reteta crinckles

7 decembrie 2019Diva in Bucatarie

Fursecuri cu ciocolata crapate – reteta crinckles.

Reteta acestor fursecuri cu ciocolata crapatecrinckles– este o reteta simpla si delicioasa din bucataria americana.

Coaja crocanta, crapata, miezul moale si fraged, praful de zahar pudra de pe ele fac ca aceste fursecuri cu ciocolata sa fie considerate cele mai grozave delicii, de neratat de Craciun.

Americanii le pregatesc special pentru Craciun.

Unii le spun biscuiti de ciocolata crapati crinkles, altii fursecuri cu ciocolata crapate crinkles. Orice ati alege ca denumire, conteaza rezultatul final, un deliciu ciocolatos de care va veti indragosti.

Fursecurile cu ciocolata crapate, crinkles, se pregatesc foarte usor, cu putine ingrediente.

Singurul lucru foarte important pentru a obtine cele mai bune fursecuri crapate este sa aveti grija ca acestea sa fie reci/ foarte reci cand le puneti in cuptor.

Diferenta mare de temperatura dintre interiorul acestora si caldura cuptorului le va face sa crape.

Pe net veti vedea ca aceste fursecuri de ciocolata crapate crinckles au mult zahar pe ele. Eu am mai scuturat din zaharul pudra pentru ca mi se pareau foarte dulci.

Daca vreti sa respectati reteta intocmai, sa obtineti diferentele acelea de culoare dintre alb si ciocolata, lasati tot zaharul pudra pe ele.

De-a lungul vremii am pregatit o multime de retete de biscuiti, asa va las aici link catre 50 retete de biscuiti. In aceasta postare veti gasi toate retele mele de fursecuri.

De Craciun pregatesc o multime de alte deserturi mici: turta dulce, cornulete, prajituri cu foi. Le pregatesc in avans si imi ajung pana spre revelion.

Eu am dat startul pregatirilor de Craciun, as vrea sa le fac ceva nou alor mei, asa ca reteta acestor fursecuri de ciocolata crapate / crinkles se va regasi in meniul pe care il voi pregati.

Anul asta mi-am propus sa fac doar retete foarte usoare si foarte rapide, sa nu stau mult timp in bucatarie. Iar aceste fursecuri imi iau 10 minute sa le pregatesc si maxim 5 minute sa le pun in tava.

Sper sa va placa si voua ideea, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru fursecuri cu ciocolata crapate/ crinkles.

INGREDIENTE:

2 oua

1 varf cutit de sare

100 g zahar

60 g unt

220 g ciocolata negra

220 g faina

5 g praf de copt

150 g zahar tos si 150 g zahar pudra pentru tavalit biscuitii

PREPARARE:

Am mixat ouale cu un varf cutit de sare si zahar pana au devenit cremoase si si-au dublat volumul. In acest timp am pus ciolata si untul la topit, la bain-marie.

Am pus ciocolata topita dar usor calduta peste oua, am mixat rapid, la viteza mare, apoi am incorporat faina amestecata cu praf de copt.

Am adaugat 1/4 lingurita pasta de vanilie (sau semintele dintr-o pastaie de vanilie) si am amestecat. Am pus vasul in frigider 4 ore.

Dupa acest interval de timp am format bilute din aluat, le-am tavalit prin zahar tos, apoi prin zahar pudra.

Eu am mai scuturat din zaharul pudra si s-a pierdut din efectul si rezultatul final nu arata spectaculos, dar este destul de apropiat de ceea ce trebuia sa fie.

Le-am copt 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Socul termic, diferenta de temperatura dintre interiorul acestora si temperatura cuptorului, le face sa se crape.

Daca le-ati incalzit prea tare intre palme le mai puneti cu o farfurie in frigider.

Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca in tava.

Sunt foarte fragede si se rup daca incercati sa le mutati imediat.

Sunt mega delicioase, asa ca va invit sa le incercati.

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *