Prajitura cu foi de cacao si crema de zmeura

3 iulie 2022Diva in Bucatarie

Prajitura cu foi de cacao si crema de zmeura

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura diva in bucatarie v

Prajitura cu foi de cacao si crema de zmeura

Prajitura cu foi de caco si crema de zmeura este super delicioasa si se face foarte usor!

Este o prajitura rapida cu foi de pandispan cu cacao si crema delicioasa si proaspata de zmeura cu ciocolata alba, mascarpone si iaurt.

In maxim 4o minute, daca ai toate ingredientele la indemana si putina experienta in bucatarie, vei putea pune prajitura in frigider.

Poti sa o pregatesti cu o zi sau doua inainte de un eveniment. Este potrivita si pentru masa in familie sau pentru simplul rasfat al celor dragi.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura diva in bucatarie

Prajiturile cu foi din pandispan se fac rapid, caci blaturile se coc in 10-15 minute, in functie de grismea blatului si puterea cuptorului.

Nu aveam in colectia prajiturilor cu foi o reteta de vara, cu crema de fructe, asa ca am remediat aceasta problema.

Daca vrei poti sa folosesti capsuni prelungind sezonul retetei de fata din aprilie pana in iulie.

Dar, in supermarket gasesti zmeura oricand, din fericire.

Mai multe prajituri cu foi din pandispan:

Am strans intr-o postare mai multe prajituri cu zmeura. Le gasesti daca apesi aici.

Daca vrei sa o colorezi natural mai intens poti folosi pudra de zmeura sau de sfecla rosie. Poti folosi si cateva picaturi de colorant alimentar.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura cu foi de cacao si crema de zmeura:

INGREDIENTE:

pentru 1 foaie in tava mare de cuptor

3 oua mici sau 2 mari

150 g zahar

50  ml lapte

25 ml ulei

110 g faina

25 g pudra de cacao

5 g praf de copt

30 ml apa fierbinte

Pentru crema:

220 g zmeura

100 g zahar

100 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca 32% grasime + 1 lingura zahar pudra

100 g iaurt grecesc cu zmeura

250 g mascarpone

1 lingura gem coacaze sau gem zmeura – pentru culoare

20 g gelatina pudra

50 ml apa rece

Pentru decor:

150 -200 g zmeura

10 g gelatina rosie pentru decor

100 ml apa

25 g zahar

cateva frunze de menta

PREPARARE:

Am preincalzit cuptorul la 180°C fara ventilatie.

Pregatire foi

Am mixat ouale cu un varf cutit de sare pana au au devenit o spuma, apoi am adaugat zahar in  trei transe, amestecand dupa fiecare in parte in jur de 2 minute.

Am turnat uleiul si laptele si am mixat putin, pana s-a omogenizat.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-1prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-2

Apoi am amestecat intr-un bol faina cu pudra de cacao si praful de copt, apoi le-am incorporat treptat in compozitia de oua amestecand usor cu un tel.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-3prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-4

Am turnat apa fierbinte peste aluat si am amestecat de jos in sus, cu telul, pana s-a omogenizat.

Coacere si racire

Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru ca acesta sa fie intins uniform am manevrat tava in asa fel incat aluatul sa ajunga in toate colturile. La final am tarntit tava de masa (de la o inlatime foarte mica).

Aceasta manevra asigura aerarea blatului si uniformizarea finala.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-5prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-6

Am copt blatul timp de 9 minute. In functie de puterea cuptorului poate fi gata in 8-10 minute.

Dupa coacere l-am scos si l-am lasat pe un gratar sa se raceasca. Hartia am desprins-o dupa racirea completa. Daca da semne ca nu se desprinde usor poti folosi un cutit cu lama lunga foarte subtire si bine ascutita.

Pregatire crema

Cat timp s-a copt blatul si s-a racit am trecut la pregatirea cremei.

In primul rand am pus gelatina pudra intr-un vas si am turnat apa rece peste ea. Am amestecat rapid si am lasat-o sa se hidrateze.

Am mixat smantana pentru frisca cu zahar pudra pana a devenit o crema mai tare. Nu mixa prea tare ca sa nu devina untoasa! Peste aceasta am pus iaurtul grecesc de zmeura si am mixat putin.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-7prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-8

Am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana s-a omogenizat compozitia.

Am pasat zmeura cu o furculita si am adaugat zaharul. Le-am fiert in jur de 3-4 minute, timp crenometrat din momentul in care a dat in clocot.Am dat zmeura prin strecuratoare pentru a elimina semintele.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-9prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-10

Am pus ciocolata alba si am intors vasul pe foc pentru 1 minut sau pana cand aceasta s-a topit.

Apoi am luat de pe foc, am pus gelatina care s-a transformat intr-o masa compacta peste zmeura cu ciocolata si am amestecat foarte bine pana cand s-a dizolvat.

Am turnat-o peste crema de zmeura si am mixat rapid. Am luat cu o spatula crema de pe peretii vasului si am mixat iar.

La final am pus vasul in frigider pentru 30 minute.

Asamblare

In acest timp am taiat marginile blatului, apoi dreptunghiul obtinut l-am taiat in jumatate pe lungime. Fiecare jumatate a mai fost taiata inca o data in jumatate. Am obtinut 4 fasii de marime egala.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura-11prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura 12

Pentru asamblare prajiturii am pus pe un platoul primul blat, l-am uns cu crema, apoi inca un blat si iar crema, pana am terminat blaturile. Am pastrat crema pentru a unge si ultimul blat.

Am pus prajitura in frigider pentru o ora, aoi am decorat-o cu zmeura. Ca sa fie usor de feliat am taiat zmeura in jumatate si am aranajat fructele pe prajitura cat mai lipite intre ele.

prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura 13prajitura-cu-foi-de-cacao-si-zmeura 14

Am dizolvat in 100 ml apa 25 g zahar, apoi gelatina rosie. Am pus pe foc ibricul pana cand lichidul a ajuns aproape de punctul de fierbere, apoi cu lingura am turnat peste fructe lichidul cat era inca cald/fierbinte.

Gelatina rosie se va intari imediat cum intra in contact cu fructele rosii, dar prajitura mai are nevoie sa stea in frigider minim 3 ore inainte sa fie feliata.

Servire

Inainte de servire poate fi decorata cu frunze de menta.

Prajitura cu foi de caco si crema de zmeura este atat de buna incat nu te vei satura cu o felie!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa te abonezi la canalul de YouTube pentru mai multe retete simple si delicioase, cum ar fi de exemplu reteta acestui tort cu iaurt si ananas fara coacere:

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *