Inghetata de cafea cu frisca si lapte condensat
Inghetata de cafea cu frisca si lapte condensat
Vara s-a instalat deja comod, asa ca este momentul sa ne racorim cu o inghetata.
Vreau sa va arat cum puteti face o inghetata de cafea cremoasa, fara oua si fara aparat special.
Este delicioasa, racoritoare, cremoasa si fina, perfecta pentru zilele calduroase de vara.
Iubesc cafeaua, iubesc inghetata, asa ca aceasta reteta de inghetata de cafea cremoasa, fara oua si fara aparat special este preferata mea.
Nu are ace de gheata, se face incredibil de simplu si de rapid, iar rezultatul este delicios, cu gust intens de cafea.
Alte retete de inghetata fara masina si fara ace de gheata:
- 1. inghetata tiramisu
- 2. inghetata de ciocolata
- 3. inghetata de lamaie
- 4. inghetata rapida cu lapte condensat
- 5. tort de inghetata cu banane si Nutella
- 6. tort de inghetata cu coacaze si zmeura
Dupa ce vei incerca retetele acestea te vei convinge ca nu ai nevoie de o masina scumpa de inghetata, de inca un aparat care sa ocupe loc in casa.
Toate retetele de inghetata pe baza de lapte condensat ies cremoase daca nu folosesti ingrediente lichide, cele care sunt responsabile pentru acele de gheata.
Laptele trebuie sa fie gros, vascos si indulcit. Se gaseste in doze metalice.
Poti pregati lapte condensat si in casa, dar vei tine aragazul deschis prea mult si nu merita efortul decat daca vrei sa folosesti indulcitori precum mierea de albine sau sirop de artar (solutie buna pentru diabetici).
Pentru a pregati inghetata de cafea cremoasa, fara oua si fara aparat special ai nevoie si de smantana grasa pentru frisca.
In aceasta reteta o poti inlocui cu mascarpone. Iese o nebunie!
Dar, nuiti mai retin atentia si iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru inghetata de cafea, atat in format video, cat si cu explicatii scrise:
INGREDIENTE:
400 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
30 g zahar pudra
397 g lapte condensat – 1 doza metalica
12 g cafea solubila (ness)
PREPARARE:
Iti las modul de preparare in format video si te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube:
Iata si explicatiile scrise:
Pentru inceput am mixat 300 ml smantana pentru frisca rece cu putin zahar pudra pana a devenit cremoasa.
Am adaugat laptele condensat la doza. Acesta este cremos, gros si dulce.
Am incalzit 100 ml smantana pentru frisca timp de 1 min la microunde. Am dizolvat cafeaua solubila cu aceasta.
Apoi am turnat cafeaua peste compozitia de frisca cu lapte.
Nu se folosesc cafea lichida sau apa fierbinte pentru a dizolva nessul caci se vor forma ace de gheata.
Am amestecat pana s-a omogenizat si am turnat-o intr-o forma ce poate fi pusa in congelator.
Am lasat inghetata in congelator pana s-a intarit. Asta a fost tot!
Este cea mai simpla si mai buna reteta de inghetata! Iese cremoasa, fara ace de gheata si gust inten de cafea.
Abia astept sa imi spuneti cat de mult v-a placut!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Stefania Ghita a pregatit inghetata de cafea.