Prajitura cu foi si crema de ness
Prajitura cu foi si crema de ness. Prajitura cu foi de pandispan si crema de ness este o prajitura savuroasa, aromata si extrem de indragita de cei care sunt amatori de prajituri cu cafea.
Prajitura cu foi si crema de ness – O reteta simpla de prajitura de casa cu foi din pandispan si crema de ness. Prajitura este pregatita cu cele mai usoare foi pentru prajituri, ce au nevoie de timp si efort de pregatire special. Este o prajitura simpla, spornica, ieftina, cu ingrediente la indemana oricui.
Prajitura cu foi de pandispan si crema de ness este o prajitura savuroasa, aromata si extrem de indragita de cei care sunt amatori de prajituri cu cafea.
Cred ca daca cineva imi va interzice vreodata sa beau cafea ar fi ca si cum m-ar comndamna la zile triste si urate. Imi place gustul, imi place aroma. A fost o vreme in care beam ness in loc de cafea, in anii studentiei. Am ramas nostalgica si imi pregatesc din cand in cand cate o ceasca, dar acum il prefer mai mult in prajituri. Am doua retete de ness caffee frappe pe blog, numai bune sa va inspire si pe voi. Sunt perfecte vara, cand vrei sa bei o cafea si sa te racoresti in acelasi timp. Cea cu caramel este aici, iar cea simpla aici.
Imi place mult crema de mascarpone cu cafea, in care pun si ness. Puteti sa vedeti cat de bun este si acest tort cu cafea, iar prajitura mocha va garanteaza un gust extraordinar de bun si intens de cafea.
Am ales sa pregatesc foi in doua culori pentru ca imi place foarte mult prezentarea acestui desert.
Daca aveti musafiri in week-end sau o petrecere in familie puteti pregati o prajitura cu foi si crema de ness. In ciuda aparentelor nu se face greu deloc si avem si o portie mare de prajitura. 😉
Mie imi plac foarte mult cafeaua si o aduc adesea in prajiturile mele. Daca folositi putin ness dizolvat in cafea in blatul unei negrese sau brownie aceasta va intensifica gustul de ciocolata.
Daca vrei sa vezi cat de usor se pregateste una din cele mai gustoase prajitura cu foi si crema de ness trebuie sa citesti lista de ingrediente si modul de preparare prezentat in etape, pas cu pas, mai jos:
Ingrediente prajitura cu foi si crema de ness:
Pentru 1 foaie alba (ai nevoie de 2 buc. asa ca dublezi cantitatile):
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita amidon
1 varf cutit praf copt
2 linguri ulei
1 lingura apa
Pentru foaia cu cacao:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri praf cacao neagra
2 linguri ulei
Pentru crema de ness:
4 galbenusuri
250 g zahar
40 g faina
400 ml lapte
10 g ness
2 linguri apa fierbinte
1/2 lingurita esenta cafea
200 g ciocolata cu lapte
3 linguri lapte
15 g gelatina
3 linguri apa
100 g unt
200 ml frisca lichida – mixata pana devine tare
Decor:
bombonele sau fulgi ciocolata
Cum se face prajitura cu foi si crema de ness:
Pregatim foile albe pe rand, pentru fiecare in parte urmand sa mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, uleiul si apa rece, apoi faina amestecata cu foarte putin praf de copt si amidon.
Amestecam usor dupa fiecare ingredient, astfel incat sa omogenizam compozitia.
Le coacem in tava mare a cuptorului, tapetata cu hartie de copt, pentru aproximativ 10 minute la 180°. Procedam la fel si pentru foaia cu cacao.
Le lasam sa se raceasca, timp in care pregatim crema de ness. Dizolvam faina in putin lapte. Mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam restul de lapte, faina dizolavata, ness-ul dizolvat in apa fierbinte si le fierbem la baine-marie pana incep sa se ingroase.
Cand se ingroasa luam de pe foc si amestecam cu ciocolata topita cu 3 linguri lapte la microunde, apoi cu gelatina hidratata cu 3 linguri apa si dizolvata la baine-marie.
Adaugam untul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Incorporam frisca si omogenizam compozitia. Lasam crema la rece 15-20 minute, apoi asamblam prajitura.
Impartim crema astfel incat sa ajunga atat intre foi cat si pentru acoperirea acesteia. Decoram cu bombonele sau fulgi de ciocolata. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi o putem taia in cuburi.
Un deliciu perfect pentru cei care adora cafeaua.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
cum e aluatul de foi? mai tare, se intinde cu sucitoarea sau mai moale si se toarna?
este ca un blat de rulada. sunt foi din blat. se toarna aluatul in tava.
Sunt 4 blaturi, 2 albe si 2 maro care se coc pe rand?
2 blaturi albe si unul cu cacao si se coc pe rand.
Frisca nu o regasesc in crema! Ce facem cu ea?
la ingrediente este trecuta cantitatea, apoi in descriere ai chiar poza unde am aratat cum am incorporat-o la final, dupa ce s-a pus untul. 🙂
Ce rol are amidonul in compozitia de blat?
Am scos din faina si am pus amidon pentru ca foile sa fie mai pufoase, mai aerate.
Dacă nu am microunde, cum pot dizolva ciocolata in 3linguri de lapte?
La bain-marie.
Pui untul cand crema este încă calda sau o.mai lasi.un pic sa se răcească?
DA, cand este calda.