Ghimbirul si proprietatile lui
Ghimbirul si proprietatile lui. 2. Femeile insarcinate cu greturi matinale, persoanele care au rau de barca, avion sau masina pot incerca sa manance ghimbir confiat si se vor simti mult mai bine.
Desi ghimbirul este cunoscut ca un condiment, aroma lui trece pe locul doi in fata beneficiilor pe care le ofera sanatatii. In Asia este folosit cu scopuri medicinale de multe secole fiind o sursa bogata de calciu, magneziu, fier, vitaminele C,E si B6, potasiu.
Iata cum putem consuma si la ce ne poate ajuta ghimbirul:
1. Daca avem probleme cu digestia putem mesteca putin ghimbir curatat sau putem bea lichide care contin ghimbir, pastrate cateva ore la rece: apa cu ghimbir, castravete si lamaie – ajuta la absortia corecta a nutritientilor, combate disconfortul digestiv, balonarea si arsurile produse de acidul gastric.
2. Femeile insarcinate cu greturi matinale, persoanele care au rau de barca, avion sau masina pot incerca sa manance ghimbir confiat si se vor simti mult mai bine.
3. Ajuta la cresterea apetitului pentru mancare.
4. Este un antioxidant puternic, cercetari recente demonstrand ca ajuta in tratamentul leucemiei, cancerului de colon si a celui ovarian, ajutand la cresterea imunitatii organismului.
5. Daca suntem raciti putem incerca un ceai cu ghimbir si vom observa o ameliorare a starii proaste, acesta grabind vindecarea prin intarirea sistemului imunitar, dar si prin inducerea transpiratiei. Poate fi recomandat si in cazurile persoanelor care sufera de astm sau celor au episoade de tuse – ajuta la curatarea plamanilor, favorizeaza expectoratia.
6. Reduce colesterolul.
7. Ghimbirul are efecte importante pentru anti-ulcer.
8. Are efect calmant in cazul persoanelor care sufera de dureri articulare sau reumatice.
9. Creste libidoul.
Exista si contraindicatii in consumarea ghimbirului pentru persoanele cu inflamatii ale colonului, persoanele sensibile putand avea arsuri la stomac.
Poate mari efectul unor medicamente, avand ca rezultate efecte adverse.
Consumul moderat al ghimbirului ajuta organismul sa functioneze cat mai bine.
Il putem folosi pe post de condiment pentru a da un gust mai bun, dar si pentru calitatile sale medicinale.
Iata si cateva retete in care folosim ghimbirul:
1. SUPA CREMA DE MORCOVI CU GHIMBIR SI SEMINTE
3. RONDELE DE SOMON CU GLAZURA SI OREZ