Briose de post cu nuca
Briose de post cu nuca

Briose de post cu nuca delicioase si usor de facut
Briose de post cu nuca sunt prajiturele delicioase, rapide si usor de pregatit, cu textura usor umeda, aspect frumos, marmorat.
Pentru aceasta reteta pentru care nu am avut nevoie de ingrediente complicate sau tehnici speciale. Cred ca briose de post cu nuca poate pregati oricine are pofta de ceva dulce fara efort.
Pregatirea lor presupune amestecarea ingredientelor lichide si solide pentru inceput separat, apoi impreuna.
Totul se face in 5 minute. Va trebuie insa rabdare sa le coaceti si sa asteptati sa se raceasca, iar aroma lor, cand sunt proaspat scoase din cuptor, chiar va pune rabdarea la incercare.
Fie ca incepeti ziua cu un mic dejun dulce, fie ca vreti ceva bun langa cafea sau alegeti sa puneti in pachetelul copilui un desert facut in casa, aceste briose de post cu nuca pot fi o idee buna. Cu siguranta veti dori sa le savurati nu doar in perioada in care renuntati la consumul de produse de origine animala, caci prajiturele acestea au mare calitate de a fi extrem de gustoase.
Daca vreti si alte idei de deserturi de post puteti sa va inspirati din colectia mea de retete de desrt de post, pe care o puteti vedea daca apasati aici.
Mai multe retete de briose de post:
- 1. briose de post cu cacao si visine
- 2. briose vegane cu lamaie
- 3. briose vegane cu nuca de cocos
- 4. trandafiri cu mere din aluat dospit
- 5. muffins de post cu ovaz si cafea
Partea buna la aceasta reteta este ca puteti folosi orice fel de lapte vegetal doriti. Eu am ales unul cu usoara tenta de nuca, caci acest ingredient il regasesc si in briosele mele. Puteti face in casa lapte de migdale, lapte de caju, dar la final veti constata ca este mai scump decat un lapte bio cumparat din magazin sau online.
Si, nu aveti nici garantia ca fructele pe care le folositi sunt bio.
Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru briose de post cu nuca
INGREDIENTE:
150 ml lapte vegetal
80 ml ulei
1 lingurita otet
1 varf cutit sare
1 lingurita pasta de vanilie sau extract natural de vanilie/ esenta vanilie
90 g zahar
150 g faina
20 g amidon
5 g praf de copt
5 g pudra neagra de cacao
50 g nuci tocate mare + 6 jumatati miez nuca
1 lingurita coaja rasa de portocale bio
PREPRARE:
Am preincalzit cuptorul la 180°C. Intr-un bol incapator am amestecat laptele vegetal, uleiul, otetul, un varf cutit de sare si o lingurita pasta de vanilie.
Am adaugat zaharul si am amestecat pana cand acesta s-a dizolvat in mare parte.
Am adaugat faina amestecat ain prealabil cu praful de copt si amidon, apoi coaja rasa de portocale si am amestecat pana s-a omogenizat. Am scos din aluat 6 linguri pe care le-am amestecat in alt bol cu pudra de cacao.
Am pus peste aluatul alb miezul de nuca tocat mare si am amestecat pentru ultima oara.
Am imaprtit aluatul in 6 forme tapete cu forme speciale din silicon sau hartie., umpland pentru inceput doar putin peste jumatate din volumul lor. Am pus in fiecare forma cate o lingura din aluatul cu cacao, apoi am completat cu inca putin aluat alb.
Am amestecat putin cu un cutit subtire cat sa formez efectul de marmorat.
Am pus peste fiecare briosa cate o jumatate de miez de nuca, apoi le-am pus sa se coaca pentru 25 minute.
In functie de puterea cuptorului vostru acestea pot fi gata in 20 minute. Faceti proba cu scobitoarea. Daca iese curata inseaman aca sunt gata.
Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar, apoi le-am pudrat cu zahar.
Sunt foarte gustoase, aromate si au un aspect superb in sectiune.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.