Briose cu cacao si visine de post
Briose cu cacao si visine de post. Briosele cu cacao si visine sunt pufoase si foarte delicioase. Nici nu ai crede ca nu au in componenta oua, unt sau lapte, atat de bune sunt!
Briose cu cacao si visine – reteta de briose pufoase de post – prajituri rapide si delicioase pentru cei care nu consuma oua, unt sau lapte – briose vegane cu cacao si visine – muffins de post cu cacao si visine.
Briosele de post se pregatesc rapid si usor, cu ingrediente simple. Daca au arome si fructe, atunci avem adevarate delicii savuroase pe care le puteti manca la micul dejun, la puteti lua in pachetel sau pot fi gustarea dulce pentru orice moment, cand vreti sa va luati portia de dulce.
Briosele cu cacao si visine sunt pufoase si foarte delicioase. Nici nu ai crede ca nu au in componenta oua, unt sau lapte, atat de bune sunt!
O alta retete de post cu blat pufos si foarte gustos este cea a checului cu cacao si nuci. O gasiti postatain acest link. Toate retetele de deserturi de post le veti gasi intr-o singura postare, pe care o puteti vedea aici. Sper sa va ajute si sa inspire, caci am pregatit aproape 70 retete.
Reteta este ieftina. Singurul ingredient mai scump este esenta naturala de vanilie, restul ingredientelor le aveti in casa si nu costa mult: faina, zahar, cacao neagra, praf de copt si apa. Nu am folosit lapte vegetal, dar daca as fi ales sa folosesc unul as fi pus un sortiment cu gust neutru: soia sau orez. Poate si din ovaz sau quinoa cu orez. Eu folosesc brandul Isola si il cumpar online.
Am avut visine in congelator si le-am dezghetat, apoi le-am lasat sa se scurga intr-o strecuratoare. este important ca in timpul coacerii sa nu lase lichid, altfel textura nu va fi cea care trebuie.
Prajiturile de post folosesc ca agent de crestere praful de copt sau bicarbonatul. Nu este nevoie sa exagerati, mai ales in cazul bicarbonatului, ce are un gust puternic.
Sper ca poza cu sectiunea este convingatoare si va face si voua pofta de un desert simplu, rapid, pufos si delicios.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru briose cu cacao si visine de post:
INGREDIENTE:
250 g faina
1 praf de sare
120 g zahar
20 g pudra de cacao neagra
1/4 lingurita scortisoara
6 g praf de copt
20 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita otet
180 ml apa
1 lingurita esenta naturala de vanilie
16-24 visine
PREPARARE:
Pentru a face briose de post cu cacao si visine am inceput cu dezghetarea fructelor pe care le-am lasat apoi intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intr-un bol am amestecat faina cu sarea, praful de copt, cacao cernuta si pudra de scortisoara si le-am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. In alt bol am amestecat apa cu uleiul, otetul si esenta naturala de vanilie. Am pus zaharul in mediul lichid si l-am amestecat cu o lingura pentru ca acesta sa se topeasca.
Am turnat lichidul peste ingredientele solide, am amestecat bine, apoi am impartit aluatul in formele de briose tapetate cu hartie de copt.
Le-am umplut pana la 3/4 din volumul lor, apoi am pus visinile tapetate pe partea unde a fost scos samburele cu faina.
Am avut 16 visine, dar fructele le-am pus cate 1, 2 sau 3 in cele 8 briose obtinute.
Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute. Cred ca erau gata si in 18, dar nu am verificat.
Le-am lasat sa se raceasca putin, apoi le-am mancat cu pofta.
Asta va doresc si voua!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube
Ma gasiti si pe Instagram aici
Iata briosele pregatite de Ioana Capa. Multumesc, Ioana!
Arata super….pot întreba de ce ați pus otet,care e rolul sau ?
Ajuta la crestere, impreuna cu praful de copt. NU se simte deloc gustul de otet!
Ma scuzați de deranj
Pentru brioșele acestea ce se pune de asupra ? Ma gândesc dacă aveți o reteta de crema sau de topping de post care sa se potrivească de minune cu aceste brioșele 😊
Poti topi ciocolata bio (fara lactoza) si o amesteci cu crema de cocos sau unt de cocos.