Prajitura de post cu nuca de cocos si visine
Prajitura de post cu nuca de cocos si visine.

Prajitura de post cu nuca de cocos si visine – un desert delicios, rapid si foarte usor de pregatit. Prajitura de post cu nuca de cocos si visine se face foarte repede si se termina la fel de rapid.
Cei care iubesc nuca de cocos vor indragi si aceasta prajitura. Prajitura este creatie proprie 100%, asa ca sper ca cei care vor face reteta vor indica si sursa de unde s-au inspirat.
Visinele acrisoare aduc in aceasta prajitura exact ceea ce trebuie pentru a echilibra gustul. Puteti folosi visine congelate sau din compot, fara samburi, cu conditia sa fie foarte bine stoarse.
Puteti sa inlocuiti visinele cu zmeura, afine, capsuni – proaspete. Fructele de padure congelate vor lasa mai mult lichid in timpul coacerii si vor colora prajitura.
Daca vreti sa pregatiti si alte retete de prajituri de post, va las o colectie maricica de 80 retete, stranse intr-o singura postare pe care o puteti citi daca apasati aici.
Unul din deserturile mele de post cu nuca de cocos, foarte apreciat de cei care ma urmaresc este checul cu cocos, mac si lamaie. Il puteti citi daca apasati aici.
Mai multe retete cu nuca de cocos gasiti daca apasati aici.
Trebuie sa mentionez un lucru foarte important: in functie de temperaturi si gradul de umiditate cantitatea de faina poate fi diferita. Este posibil sa fie nevoie sa mai adaugati 20-30g, dar nu mai mult!
Va orientati dupa consistenta prajiturii, care trebuie sa fie usor curgatoare, dar nu foarte moale.
Aveti grija sa nu puneti prea multa faina, caci prajitura isi schimba consistenta si nu o sa va placa.
Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura de post cu nuca de cocos si visine:
INGREDIENTE:
(pentru tava 21*21 cm )
300 g faina
50 g nuca de cocos
1 plic praf de copt
180 g zahar pudra
100 ml ulei
200 ml lapte vegetal de cocos sau orez cu cocos
1 lingurita otet
1 lingurita esenta naturala vanilie
100 g visine (fara samburi)
1 lingura faina pentru tapetare visine
PREPARARE:
Pentru a pregati prajitura de post cu nuca de cocos si visine am pus cu cateva ore inainte visinele fara samburi sa se scurga.
Din momentul in care am inceput sa pregatesc aluatul am avut nevoie de 5 minute ca sa o pun in cuptor, asa ca aveti grija sa preincalziti cuptorul la 180°C (cuptorul meu are ventilatie permanenta).
Am amestecat ingredientele solide intr-un bol, iar cele lichide (ulei, lapte de orez cu cocos, otet si esenta naturala de vanilie) in alt bol.
Am turnat lichidele peste solide si am amestecat. Nu aveti nevoie de mixer. Cu o lingura sau o spatula omogenizarea se face in maxim 1 minut.
Am turnat aluatul in tava tapeta cu hartie de copt, apoi am aranjat visinele pe care le-am trecut in prealabil prin faina (doar partea care ajunge pe prajitura).
Am copt prajitura aproximativ 25 minute, dar timpul de coacere depinde puterea cuptorului vostru (intre 20 si 30 minute). Faceti proba cu scobitoarea!
Cand prajitura de post cu nuca de cocos si visine a trecut testul cu scobitoarea am scos-o din cuptor si am lasat-o pe un gratar sa se raceasca.
Fiind o experienta noua nu am avut prea multa rabdare sa astept sa se raceasca complet, asa ca am feliat jumatate din prajitura.
Aceasta a fost usor sfaramicioasa, dar jumatatea racita s-a taiat perfect.
Ideea este sa taiati prajitura printre visine, nu direct pe acestea, doar dupa ce se raceste complet, cu un cutit bine ascutit si nu se va sfarama deloc!
Sper ca v-am facut pofta si veti incerca si voi prajitura de post cu nuca de cocos si visine.
Este super delicioasa si se face extrem de usor.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.