Briose de post (vegane) cu lamaie
Briose de post (vegane) cu lamaie. Briose de post (vegane) cu lamaie – prajituri de post delicioase, aromate si parfumate. Cu siguranta nu veti sti ca nu au oua, unt sau lapte la cat de pufoase si gustoase ies.
Briose de post (vegane) cu lamaie – prajituri de post delicioase, aromate si parfumate. Cu siguranta nu veti sti ca nu au oua, unt sau lapte la cat de pufoase si gustoase ies.
Aceste briose vegane cu lamaie se fac foarte usor si rapid, asa ca le veti iubi si mai mult.
Daca nu tineti sa inlocuiti zaharul clasic cu cel de cocos, obtineti probabil cele mai ieftine prajiturele.
In mod normal acest desert ar trebui sa se numeasca muffins, dar nu stiu de ce s-a atribuit numele de briosa, cand acesta in bucataria franceza este facut din aluat dospit cu drojdie, ca la cozonac.
Daca va place acest tip prajiturele mici, fie ca le numiti briose sau muffins, va las ca inspratie si alte retete de briose de post pregatite de mine. Apasati pe titluri de mai jos si veti fi redirectionati la reteta:
- 1. briose de post cu cacao si visine
- 2. briose vegane cu nuca de cocos
- 3. trandafiri cu mere din aluat dospit
- 4. muffins de post cu ovaz si cafea
In retetele deserturilor de post praful de copt este folosit pe post de agent de crestere. puteti sa il inlocuiti cu bicarbonat, dar va avea un gust si un miros pronuntat.
Prepararea nu va ia mai mult de 5 minute, timp in care amestecati ingredientele solide, apoi pe cele lichide si la final le imprieteniti pe toate.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru briose vegane cu lamaie:
INGREDIENTE:
(pentru 6-8 buc)
120 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
70 g zahar de cocos sau zahar brun
40 ml ulei
100 ml apa minerala
1/2 lingurita suc lamaie
1 lingurita coaja rasa lamaie
cateva picaturi esenta naturala lamaie
PREPARARE:
Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt, zaharul de cocos si coaja rasa de lamaie. Turnam peste acestea ingredientele lichide amestecate in prealabil (apa, ulei, suc lamaie si esenta lamaie).
Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Umplem formele pentru briose tapetate cu hartii speciale pana la 3/4 din inaltimea hartiutelor, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, sau pana in momentul in care trec testul cu scobitoarea.
Le pudram cu stevia sau le lasam simple. Pentru cei care nu au renuntat la zaharul clasic zaharul pudra este perfect pentru tapetare.
Va asigur ca reteta este una din cele mai simple si mai usor de pregatit, asa ca va astept impresiile si pozele.
Daca ii dati un share va multumesc anticipat! 🙂
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Absolut minunate! Foarte mici modificari: am avut doar citeva linguri de zahar de cocos si am completat cu zahar brun, am mai adaugat coaja de portocala. Le-am copt cu ventilator si am intors tava dupa 10 minute.
ma bucur ca ti-au placut! chiar sunt bune. 🙂
astea nu ingrasa? ma gandesc ca este cu faina…multumesc …plec in concediu si doresc sa fac ceva dulce
Cum e zaharul de cocos?merge inlocuit cu zaharul normal?
da. 🙂 Mai bine cu cel brun.
Mi-au ieșit brioșe minunate de post. Am modificat uleiul de alune și mierea in loc de ulei de floarea soarelui și zahăr, vă mulțumesc!. Aveți o zi bună!
Ma bucur ca va plac. Au fost hit in bucataria mea toamna trecuta.