Chec cu inimioara
Chec cu inimioara
Chec cu inimioara ascunsa, o surpriza dulce pentru iubit sau pentru cei dragi, este propunerea mea de desert ce va fi vedeta de ziua indragostitilor- de Valentine’s Day sau Dragobete.
Il puteti pregati oricand, caci nu aveti nevoie de o sarbatoare pentru a va arata iubirea.
Mi se pare un chec special, ca o surpriza ascunsa intr-o cutie frumoasa. Este o prajitura gandita pentru Valentine’s Day sau Dragobete.
Daca sunteti in cautarea mai multor retete cu inimioare va invit sa vedeti colectia mea de retete cu inimioare: biscuiti, prajituri, cheesecake, deserturi din aluat dospit.
Checul poate fi lasat simplu, pudrat cu zahar, dar puteti si sa il glazurati.
Ca sa faceti acest chec cu inimioara ascunsa nu aveti nevoie de cursuri de cofetarie/ patiserie.
Va promit ca aceasta experienta va fi simpla, destul de rapida si foarte usor de pregatit.
Pentru a colora inimioara in roz am ales gem de capsuni, dar cred ca ar fi iesit mai frumos colorat cu siropul din dulceata de visine. Am pus foarte putin colorant. Voi alegeti cat de intensa vreti sa fie culoarea.
Mie imi plac sarbatorile imprumutate dupa revolutie. Imi dau ocazia sa fiu creativa.
Pana in 1989 nu auzisem de Dragobete, dar nici de Valentine’s Day.
Nu inteleg disputele si incrancenarile unora legate de sarbatorile altor popoare.
Sunt comerciale, recunosc, dar este frumos sa schimbi tematica vitrinelor, produselor, sa ai motiv sa creezi mereu ceva nou.
Sarbatoarea aceasta este dedicata preotului cresting al Romei in secolul al III-lea, Sfantul Valentin, care a jucat un rol major in unirea celor care se iubeau.
Mi se pare ca in zilele acestea geroase si friguroase, putin roz si ciocolata aduc veselie.
Uneori ne lasam dusi de val si facem din Valentine’s Day motiv de a iesi la restaurant, de a pleca in vacanta, dar mie imi place sa creez un moment dragut acasa, la lumina lumanarilor. Nu aleg niciodata retete complicate, fac lucruri simple, cu dragoste.
Chiar si o briosa simpla cu ciocolata poate fi desertul perfect de savurat la o cina romantica. Sau trufe de ciocolata.
Daca nu aveti timp pentru a pregati un desert, atunci un pahar de sampanie cu capsuni poate incheia frumos seara.
Dar, daca faceti acest chec cu inimioara, a doua zi puteti avea pachetel la birou.
Sau il puteti pune copiilor in pachetelul de scoala, asa cum am facut eu.
Mai multe retete de chec pregatite de mine veti gasi in aceasta postare.
Si o sa va placa atat de mult, incat il veti face si cu alte ocazii, nu doar pentru aceasta zi. Orice zi este potrivita pentru chec cu inimioara. Pentru ca iti iubesti familia in fiecare zi!
Chec cu inimioara a fost inspirat de reteta de chec cu bradut – am modificat putin cantitatile si a iesit ceva tare bun.
Sper sa va placa si sa inspire si pe voi. 🙂
Ingrediente:
(pentru o tava 25*12 cm)
Pentru aluatul roz:
100 g unt la temperatura camerei
100 g zahar
1 lingurita pasta de vanilie
2 oua medii-mici
100 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita gem de capsuni
cateva picaturi colorant alimentar rosu – probabil trebuia sa folosesc mai mult, s-a decolorat in timpul coacerii
Pentru blatul de cacao:
200 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
1/2 lingurita esenta de rom
1 lingurita extract de vanilie
4 oua
2 linguri lapte
50 g praf de cacao neagra
220 g faina
1 plic praf de copt
Cum se face reteta de chec cu inimioara:
Pregatim pentru inceput aluatul roz. Mixam untul cu zahar, apoi adaugam ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte.
Adaugam faina si praful de copt, apoi gemul si colorantul alimentar. Omogenizam compozitia, o turnam in tava, nivelam aluatul si il coacem pana trece testul cu scobitoarea in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cat timp se coace blatul roz pregatim aluatul cu cacao, procedand exact ca la cel bagat in cuptor: mixam untul cu zahar, adaugam treptat oualele, apoi faina amestecata cu praf de copt. Amestecam cacao cu lapte si esenta de rom, apoi o incorporam in aluatul nostru.
Taiem cu ajutorul unei forme de biscuiti inimi. Punem pe fundul tavii de chec tapetata cu hartie de copt un strat subtire de aluat cu cacao, apoi aranjam inimioarele si le acoperim cu restul aluatului.
Coacem checul cu inimioare in cuptorul preincalzit la 180° pentru 50-60 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Nu-i asa ca este simpatic si merita un share? 🙂
Multumesc mult Anca Arsenie, pentru surpriza placuta. Iata ce chec dragut a pregatit:
Multumesc, Vlasceanu Adriana-Laura!
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.