Inimioare cu Nutella
Inimioare cu Nutella
Inimioare cu Nutella, deliciul diminetilor sau gustarea dulce langa ceasca de cafea
Reteta de inimioare cu Nutella este perfecta in orice moment al zilei cand ne dorim ceva dulce.
Si, pentru ca se apropie Valentine’s day, retineti ideea.
Dar, cred ca nu avem nevoie de o zi speciala pentru a pregati ceva bun pentru cei dragi. Le putem arata dragostea noastra in fiecare zi, prin gesturi simple, pregatind bunatati ce ii vor incanta, delicii pe care le si le doresc.
Si daca aceasta forma este simbolul dragostei, eu le arat alor mei cat de mult insemna pentru mine, caci uneori cuvintele isi pierd sensul si isi pierd esenta.
Un gest face mai mult decat o mie de cuvinte. O inimioara din aluat dospit este declaratia mea de dragoste pentru ai mei.
Poate fi si declaratia voastra pentru copii, sot, prieteni sau parinti. Un cadou dulce incarcat cu emotie.
Nu trebuie sa pregatiti neaparat reteta mea de aluat dospit, puteti face orice reteta de aluat de cozonac pana la urma. Urmariti doar ce am facut cu aluatul, cum am modelat inimile ce contin o delicioasa crema Nutella.
Retete pentru Valentine’s day sau dragobete, retete speciale pentru a sarbatori dragostea gasiti aici.
Alte retete cu inimioare veti gasi in aceasta postare: biscuiti mocha, biscuiti cu unt si inima de ciocoalata (biscuit tip sandwich cu o umplutura grozava de ciocolata), bezele inimioare, chec cu inimioara, cigar si prajitura turnata cu gem si nuci. Ma gandesc ca din toate acestea lipseste o pizza dulce cu ciocolata si o tarta cu umpluturi de ciocolata in doua culori (ohh, imi ploua deja in gura cand ma gandesc la bunatatea asta).
Daca aveti si alte sugestii si mi le trimiteti le voi pregati cu drag.
Va invit acum sa vedeti de ce aveti nevoie si modul de pregatire pentru Inimioare cu Nutella.
INGREDIENTE:
(pentru 20 buc)
250 g faina + faina pentru masa de lucru
20 g drojdie proaspata
120 ml lapte cald
120 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 varf cutit sare
2 galbenusuri
1 lingurita coaja rasa portocale
1 lingurita esenta de rom
50 ml ulei
3-4 linguri Nutella
PREPARARE:
Punem 30 ml lapte cald cu drojdia si 2 linguri zahar si drojdia la dospit pentru 15 minute. Topim zaharul in restul de lapte cald. Punem drojdia peste faina, adaugam laptele, apoi incorporam treptat galbenusurile, adaugand in acest timp si un varf cutit sare, coaja rasa de portocale, rom si zahar vanilat. La final adaugam uleiul. Framantam aluatul foarte bine in jur de 15 minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Il lasam sa creasca in loc cald timp de o ora. Etapele de lucru sunt aceleasi de la cozonacul cu crema de nuci si rom, dar am pregatit o cantitate mai mica de aluat.
Dupa ce creste aluatul il impartim in doua bucati egale si le intindem in forma de dreptunghiuri cat mai lungi (20-22 cm) si late de 10-12 cm. Ungem aluatul cu Nutella apoi rulam din ambele parti spre centru. Taiem fiecare bucata in felii mai grosute.
Partea de jos a feliei o prindem intre degete si tragem de ea pentru a realiza forma de inima. Le punem in tava de copt tapetata cu hartie, le mai lasam sa creasca 30 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute. Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le pudram cu zahar sau le lasam simple.
Delicioase!! Nu-i asa ca o sa le incercati?
Va astept si pe canalul de You Tube cu retete delicioase.