fbpx

RETETE RECENTE

DOVLECEI CU ROSII SI PARMEZAN LA CUPTOR

June 14, 2020 | CATEGORIA

Dovlecei cu rosii si parmezan la cuptor – reteta simpla, rapida si usoara, perfecta pentru o masa lejera de vara. Pot fi mancati simpli, dar pot fi si o garnitura pentru orice carne sau peste pregatite la cuptor sau la gratar.

Dovlecei cu rosii si parmezan la cuptor, reteta inspirata din bucataria italiana, este o idee sanatoasa si savuroasa.

Am foarte multe retete cu dovlecei pe blog. Le-am strans pe toate intr-o colectie, pe care o puteti vedea daca apasati aici.

Veti descoperi dovlecei pregatiti ca salate, tarte, prajiti in tigaie cu pesmet, chiftelute, i-am adaugat in retete de paste sau orez, gasiti retete de dovlecei pane, mancare cu pui, tocanite, i-am umplut in diverse moduri (cu branzeturi, carne sau legume),  conservati pentru iarna, dar veti gasi si retete de supe/ciorbe si chiar desert. Sunt sigura ca multe dintre aceste retete vor fi pe gustul vostru.

Dovleceii sunt sanatosi si indicati pentrui toate tipurile de diete. Au foarte multa apa, foarte putine calorii si proteine, dar au antioxidanti, vitamine si minerale.

Vara dovleceii se gasesc in toate gradinile, iar tarabele in piete sunt pline cu dovlecei proaspat culesi. Ii gasiti si in restul anului in supermarketuri, asa ca reteta aceasta poate fi pregatita pe tot parcursul anului.

Reteta acestor dovlecei cu rosii si parmezan la cuptor se face foarte rapid si se termina la fel de rapid. Puteti folosi atat dovleceii nostri, cat si cei care au ajuns la noi dupa revolutie, cu coaja verde inchis sau galbeni – zucchini.

Am folosit atat dovlecei cat si zucchini, dar si rosii cherry frumos colorate, astfel incat pe langa gust sa aduc si un plus de frumusete in farfurie.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru dovlecei cu rosii si parmezan la cuptor si va invit sa ii pregatiti si voi, caci sunt tare gustosi.

INGREDIENTE:

500 g rosii cherry colorate divers

250 dovelecel

200 g zucchini

30 ulei de masline

30 g parmezan ras fin

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper

verdeturi proaspete tocate (patrunjel, busuioc, cimbru, oregano)

PREPARARE:

In primul rand am pornit cuptorul la 200°C.

Am spalat dovleceii si rosiile, apoi le-am uscat. Am taiat cele doua tipuri de dovlecei in felii mai groase, apoi fiecare felie in sferturi.

Am pus dovleceii si rosiile cherry intr-un vas termorezistent, am presarat sare si piper, apoi am pus 3 catei usturoi printre legume, am turnat uleiul si am amestecat pana cand toate au fost foarte bine acoperite.

Am ras parmezanul fin si l-am presarat peste legume. Am copt dovleceii cu rosii si parmezan in cuptorul preincalzit timp de 25 minute, astfel incat legumele sa fie gatite, dar inca ferme. Nu vreti sa aveti legume gatite excesiv in farfurie caci isi pierd textura, gustul si nu arata bine.

In functie de puterea cuptorului vostru este posibil ca timpul de coacere sa fie diferit, putand ajunge pana la 35 minute, dar cel mai bine verificati din 5 in 5 minute.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *