Nectar de capsuni – reteta naturala, fara conservanti

4 mai 2020Diva in Bucatarie

Nectar de capsuni – reteta naturala, fara conservanti.

Nectar de capsuni –  100% natural, fara conservanti sau alte chimicale – este reteta unui sirop gros, parfumat si delicios de capsuni.

Nectar de capsuni facut in casa este concentrat, aromat, gros si poate fi consumat imediat ce se raceste sau poate fi pastrat pentru iarna. Se face foarte usor si rapid.

Se poate consuma gros, ca atare, sau poate fi diluat cu apa plata sau  apa minerala. In zilele calduroase de vara puteti folosi si cuburi de gheata.

Avand in vedere faptul ca se apropie sezonul capsunilor (in piete au aparut deja cele romanesti) va propun sa pregatit pentru iarna si gem natural fara conservanti sau dulceata de capsuni.

Gasiti pe blog si alte retete de nectar pregatite de mine: nectar de caisesau nectar natural de piersici si nectarine

Capsunile mele inca nu s-au copt, dar am atat de putine incat nu le voi irosi pe retete. Ma voi bucura de gustul lor minunat si atat.

Acest nectar de capsuni l-am facut din capsuni cumparate din piata. Arata spectaculos, dar nu sunt inca dulci, asa cum sunt fructele din gradina mea sau cele care se coc ceva mai tarziu. Pana anul trecut ma bucuram de cateva kilograme de capsuni pe care le plantasem pe un teren vizavi de casa mea. Acesta s-a cumparat intre timp, dar mi-am luat o parte din plante si le-am pus in minuscula mea gradina rezervata florilor.

Iubesc capsunile. Imi place sa le simt suculente, dulci si parfumate cand musc din ele. Partea buna este ca aduc cu ele si o portie de vitamina C, pe langa o cantitate generoasa de acid folic si antioxidanti, minerale.

Asa ca un pahar de suc de capsuni nu va fi doar o bautura delicioasa, ci si o portie de sanatate. Puteti pastra 3-4 fructe, le zdrobiti si faceti o masca pentru fata din ele. Nu va spun cat de multumiti veti fi dupa ce indepartati fructele si va spalati fata cu apa calduta!

Pentru a pregati acest nectar de capsuni am folosit doar zahar (si zahar vanilat pentru aroma, dar puteti pune semintele de la o pastaie de vanilie), suc de lamaie, apa si capsuni.

Atat de putin! Si un rezultat extraordinar de bun!

Avand in vedere ca il pregatiti in casa cantitatea de zahar poate fi regalata de voi in functie de gusturi. Pentru mine nectarul trebuie sa fie o bautura dulce. Imi place sa o diluez putin.

Puteti folosi zahar alb, zahar brun sau alt tip de indulcitor.

Fructele trebuie spalate foarte bine sub jet de apa. Acestea nu ar trebui sa stea in apa pentru ca o vor absorbi si li se schimba gustul.

Va las acum lista de ingrediente cu cantitati si modul de preparare pentru nectar de capsuni – reteta naturala, fara conservanti:

INGREDIENTE:

900 g capsuni

200-250 g zahar (incepeti cu 200 si adaugati inca 50 g sau mai mult doar daca fructele nu sunt foarte coapte si dulci)

2 plicuri zahar vanilat

400 ml apa

30 ml suc lamaie

3-4 felii subtiri de lamaie

PREPARARE:

Pentru inceput am spalat sub jet de apa fructele, apoi le-am indepartat coditele si frunzele.

Am pus apa cu zaharul pe foc si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 4-5 minute. In acest timp am tocat fructele in cuburi. Nu conteaza marimea, pentru ca le veti blendui.

Se pun capsunile peste sirop cu feliile de lamiae, apoi se adauga si sucul de lamaie si se continua fierberea in jur de 4 minute.

Dupa acest interval de timp se ia de pe foc si se mixeaza cu un mixer vertical. Se intoarce pe foc si se mai da in cateva clocote, in jur de 2 minute din momentul in care da in clocot, luand spuma care se formeaza.

Am strecurat nectarul pentru a fi sigura ca nu au ramas bucatele mai mari de capsuni. Samburii nu ma deranjeaza, dar daca vreti sa fiti siguri ca nu va raman in nectar puteti folosi o sita foarte deasa.

Nectarul de capsuni strecurat si pus in sticle se poate conserva.

Puneti capace care se strang bine, apoi puneti sticlele intr-o oala pe fundul careia puneti un prosopel. Puneti apa pana la mijlocul gatului sticlelor si fierbeti in jur de 30 minute la foc foarte mic.

Lasati sticlele cu nectar de capsuni pentru iarna sa se raceasca incet, sub paturi.

Daca vreti sa il consumati pe parcursul zilelor urmatoare puteti pastra nectarul in frigider pana la 5 zile, fara sa fie nevoie sa fierbeti sticlele.

Daca vreti sa pregatiti prajituri sau alte deserturi cu capsuni va invit sa va inspirati apasand pe acest link. 

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *