fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA DE SPANAC A LA GREC – RETETA SIMPLA SI RAPIDA

May 2, 2020 | CATEGORIA

Ciorba de spanac a la grec – reteta simpla si rapida – o reteta gustoasa, usoara si rapid de facut. Puteti face dupa aceasta reteta si ciorba de urzici, de salata verde, stevie sau loboda.

Ciorba greceasca cu spanac cu orez, dreasa cu oua, smantana si lamaie este groasa, consistenta si savuroasa si poate deveni una din preferatele voastre.

Am folosit spanac proaspat, cumparat din piata, dar se gaseste in supermarketuri tot anul. Puteti folosi chiar si spanac congelat. Am acrit ciorba cu smantana, dar in conditiile in care nu puteti iesi din casa puteti folosi pasta sau zeama de corcoduse (daca aveti in congelator), desi cred ca puteti culege si din pomii de langa bloc. In copilarie aveam o multime de corcodusi in cartierul in care locuiam. Mama acrea ciorbele, in functie de sezon, cu bors, zeama de corcoduse, piure (bulion) de corcoduse, lamai destul de rar sau zeama de varza. Mie imi plac mult mai mult ciorbele, in timp ce sotul si copilul meu prefera supele. Dar, o ciorba de spanac a la grec nu refuza. Este prea buna!

Pentru un gust desavarsit am folosit supa de legume pregatita si pastrata in congelator, dar puteti pune doar apa. Daca vreti sa vedeti cum se face o supa stock de legume apasati pe acest link. 

Spuneam ca puteti face dupa reteta aceasta si alte ciorbe, asa ca daca vreti sa vedeti retetele mele asemanatoare de ciorba cu salata sau ciorba de pui, apasati pe titlurile retetelor.

Mai multe retete cu verdeturi de primavara gasiti daca apasati pe acest link. Daca va place spanacul trebuie neaparat sa incercati reteta mea de piure de spanac cu lapte si usturoi.

Pentru aceasta ciorba cu spanac a la grec nu aveti nevoie de multe ingrediente. Probabil le aveti acasa sau puteti sa le procurati usor.

Spanacul este iubit de foarta multa lume pentru calitatile nutritive. Frunzele contin clorofila, fier, acid folic, multe vitamina B, C. E si caroten. Este recomandat de nutritionisti pentru fortifierea vaselor de sange, pentru cei care se simt obositi si epuizati si gravidelor. Poate fi consumat si crud in salate sau smoothie. Daca dati o cautare pe blog gasiti cateva idei.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de spanac a la grec prezentat pas cu pas mai jos.

INGREDIENTE:

1 kg spanac

2.5 l supa legume sau apa

4 linguri ulei

1 ceapa medie tocata marunt

1 morcov mediu ras fin

1 felie telina rasa fin

2 cepe verzi

30-40 g orez

2 catei mici usturoi sau un catel mare

sucul de la 1 lamaie

200 ml  smantana pentru gatit grasa

3 galbenusuri

sare

piper

PREPARARE:

In primul rand am pus supa clara de legume pe foc, sa fie fierbine in momentul in care adaug ingredinetele in ea. Intr-o oala micuta am pus orezul la fiert. L-am fiert cat sa fie al-dente.

Am spalat spanacul, am indepartat coditele, apoi l-am oparit in apa clocotita cu sare maxim 2 minute.

L-am scos si l-am scufundat in apa rece cu gheata cateva secunde, apoi l-am scurs si l-am tocat in bucati medii.

Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa pana cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Am adaugat morcovul si telina rase, le-am sotat si pe acestea, apoi am pus ceapa verde tocata marunt si am mai sotat putin. Le-am pus in supa de legume fierbinte , le-am lasat sa fiarba 5 minute, apoi am pus spanacul.

Am pus orezul fiert si scurs, usturoiul trecut prin presa, sucul de lamaie, sare, piper proaspat macinat si am mai fiert in jur de 3 minute. Am gustat sa vad daca mai are nevoie de lamaie sau sare.

Am oprit focul. Intr-un bol adanc am amestecat smantana de gatit cu galbenusurile, am pus peste ea, treptat, 3-4 polonice de supa, amestecand dupa fiecare in parte, apoi am turnat smantana cu galbenusuri in oala si am amestecat. Doamne, ce bine miroase!

Am mancat 2 farfurii de ciorba si am renuntat la felul doi.

Ciorba de spanac a la grec este foarte gustoasa.

Sper ca o veti incerca si voi.

 

Dany Ardelean a pregatit reteta pentru sotul ei. Multumesc pentru poza!

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *