CIORBA DE PUI A LA GREC

April 8, 2011 | CATEGORIA

Ciorba de pui a la grec, cunoscuta si sub denumirea supa greceasca de pui cu lamaie, nu iti ia mult timp pentru preparare, in aproximativ 35 de minmute este gata. Este una din preferatele mele si v-o recomand cu drag.

INGREDIENTE:

1 kg piept de pui (putem pune si pulpe de pui)
1 ceapa mare
2- 3 morcovi
1 patrunjel
1 telina
2 galbenusuri batute
170 ml lapte
sucul de la 1 lamaie
5 linguri orez fiert
200 g smantana pentru gatit
2,5 l apa
cateva fire de leustean verde
patrunjel verde

PREPARARE:

Pentru inceput punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot aproximativ 5 minute, apoi punem zarzavatul taiat in cuburi mai mari.

Cand acestea s-au fiert strecuram supa. Adaugam sucul de lamaie, orezul fiert, leusteanul verde si puiul taiat in bucati mai mici si mai fierbem 5 minute.

Potrivim de sare, gustam sa vedem daca mai e nevoie de suc de lamaie, apoi luam de pe foc si o dregem cu ouale batute cu lapte si smantana in care adaugam treptat ciorba fierbinte (amestecam continuu cand turnam ciorba fierbinte).

O servim fierbinte, cu patrunjel verde presarat.

Pofta buna!

Comentarii

  • Valti

    Mama punea supa fierbinte in farfuria peste galbenusul de ou batut cu sare si cu cativa stropi de lamaie. O nebunie! Pofta buna, Atti, specialitate brasoveana.

    • diva in bucatarie

      ” A drege supa” inseamna exact ce povestesti tu – altfel ies “zdrente” de ou, ceea ce inseamna o alta reteta. Va invitam la o ciorbita de pui! Weekend placut!

      • Rita

        “A drege supa” cu “zdrente” de ou, nu e tot una, sorry.

        • diva in bucatarie

          Asta spuneam si eu….

  • Dana

    Buna,

    Mie mi s-a “taiat” la acele 5 minute de fiert dupa ce am dres-o. Eu stiam ca nu se mai da in clocot dupa ce o dregi. Oricum, gustul a fost fan-tas-tic si repet reteta astazi, dar nu o sa o mai fierb in final. Va dorim Paste fericit 🙂

    Dana

    • diva in bucatarie

      Cred ca fost din cauza smantanei, se mai intampla uneori, dar daca iti place gustul atunci merita reancercata. Eu am patit asta cu smantana de la Napolact, dar de cand folosesc Tnuva nu mai am probleme.
      Paste fericit!

      • Rita

        Se intampa asta din cauza smantanei din comert, cea procesata, cu procent scazut de grasime. Se branzeste efectiv. Iar majoritatea ciorbelor, necesita un clocot la final, pentru a nu se altera. Cu smantana de tara, n-o sa sa taie niciodata.

        • diva in bucatarie

          Cu smantana speciala pentru gatit (cea de la Dorna) nu sunt probleme deloc!!!! Poti sa o fierbi fara sa se branzeasca.

      • Roxi

        Chiar,smantana Tnuva,pacat ca nu se mai gaseste !!! Si uiatem de aceasta marca !!!

        • diva in bucatarie

          foloseste smantana pentru gatit!

    • Gabriela

      Asa este nu se mai fierbe

  • Gabriela

    Cei 170 ml de lapte la ce/i folosiți?

    • diva in bucatarie

      I-am amestecat cu oua si smantana. 🙂

  • Mariana

    Eu nu adaug lapte si smintina. Ouale inainte sa le adaug le bat separat. Eu pun doar galbenusurile. Le bat bine si adaug putina apa din supa api le pun in castron. In asa fel supa se primeste cremoasa si bu zdrentoada. Aici in cipru toti o gatesc asa.

  • stela

    In ciorba de pui a la grec originala nu se pune smantana ,lapte sau iaurt ci numai oua (galbenusuri )batute cu zreama de lamaie si putina zeama din supa .Pe toate siturile am intalnit retata cu iaurt sau smantana care nu are nicio legatura cu supa ala grec sau ciorba a la grec cum vreti sa-i ziceti . Ii mai trebuie usturoi si e radauteana . Asta este o adaptare a supei a la grec

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *