Brownie marmorat cu dovleac copt

25 octombrie 2019Diva in Bucatarie

Brownie marmorat cu dovleac copt. . Brownie marmorat cu dovleac copt. reteta brownie marmorat cu dovleac copt. Brownie marmorat cu dovleac copt reteta diva

Brownie marmorat cu dovleac copt

Brownie marmorat cu dovleac copt este prajitura perfecta de toamna.

Asortata la natura, cu arome ce mi-au inundat casa cu parfum de dovleac copt si scortisoara, aceasta prajitura cu ciocolata este tot ce va trebuie pentru a transforma o zi obisnuita intr-una perfecta.

Dupa ce musti din bucatica de brownie marmorat cu dovleac copt nu mai ai nevoie de nimic altceva. Poate, de o ceasca de cafea.

Diferenta dintre brownie si negresa

Blatul are gust intens de ciocolata.

Am folosit ciocolata neagra, aceasta este cea mai potrivita pentru a stimula toate simturile.

De altfel ciocolata face diferenta intre ceea ce cunostem noi sub termenul de „negresa” si „brownie”. Negresa are pudra de cacao, poate si praf de copt, in timp ce brownie se bazeaza pe ciocolata pentru gust si textura.

Negresa iese mai pufoasa, brownie are consistenta mai umeda si mai densa.

Din punctul meu de vedere sunt prajituri total diferite, nu trebuie sa le confundam.

Brownie nu este negresa, prajitura cu care am crescut majoritatea dintre noi.

Este negresa americanilor. Se intampla sa preluam retete de pe tot mapamondul. Uneori le imprumutam si sarbatorile. Pana la urma schimbul cultural si gastronomic nu face rau nimanui, caci intelegem mai bine cultura si obiceiurilor altora.

Despre reteta

Brownie marmorat cu dovleac copt nu este o prajitura „pufoasa”, nici nu trebuie as fie asa.

Dar imi place mult textura, faptul ca este umeda, faptul ca simt gustul acela de ciocolata asa cum nu il percep la fel de placut nici macar cand mananc ciocolata in stare pura. Iar culorile acestea arata senzational!

Reteta am facut-o si anul trecut, dar nu am apucat sa ii fac pozele finale. Norocul meu ca mi-am pastrat in draft lista de ingrediente. Nici tava nu este prea mare, are doar 20*20 cm.

Brownie marmorat cu dovleac copt se coace putin. 30 minute sunt suficiente.

Mie insa cuptorul mi-a facut figuri si una peste alta am lasat prajitura 45 de minute.

Se vede ca am un cub care si-a pierdut din consistenta, dar a compensat umplutura din mijlocul prajiturii.

Mai multe retete cu dovleac copt

  1. dovleac copt cu scortisoara
  2.  Rulouri cu dovleac copt si scortisoara
  3. prajiturele
  4. Cheesecake cu dovleac copt

Toate retetele mele cu dovleac la gasiti in aceasta postare.

Acum va las lista de in grediente si modul de preparare pentru brownie marmorat cu dovleac copt.

Ingrediente:

(Tava 20*20 cm)

pentru blatul de brownie:

200 g ciocolata neagra

120 g unt

1 varf cutit de sare

120 g zahar

2 oua

120 g faina

1 varf cutit scortisoara

Pentru crema de branza cu dovleac:

180 g ricotta / mascarpone/crema de branza Philadelphia

50 g unt moale

100 g zahar

1/2 lingurita pasta de vanilie

1 ou

1 varf cutit sare

1/4 lingurita scortisoara

25-30 g faina

250 g dovleac copt

Cum se prepara:

Pregatire dovleac

Am avut dovleac copt pregatit cu o zi inainte.

Daca nu aveti dovleac copt in prealabil, atunci veti incepe cu pregatirea acestuia. Va trebuie un dovleac mic sau mai putin de jumatate dintr-un dovleac de marime medie.

Dupa ce taiati dovleacul si ii scoateti semintele si filamentele il taiati felii si le coaceti pana cand intra si iese usor furculita din pulpa dovleacului.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se pregateste blatul pentru brownie marmorat cu dovleac copt.

Pregatirea blatului.

Am pus ciocolata si untul la topit in baie de aburi.

Cand acestea s-au topit am amestecat compozitia, am luat de pe foc si am lasat-o 5 minute sa se raceasca.

In timpul acesta am pregatit crema de branza (nu mi-a luat mai mult de 3-4 minute), asa ca am trecut la pregatirea blatului.

Am adaugat un varf cutit de sare, zahar, am mixat bine, apoi am incorporat ouale unul dupa altul si la final faina. Fara praf de copt! Fara cacao!

Preparare strat de branza cu dovleac

Pentru a pregati crema de branza am amestecat intr-un bol ricotta (poate fi si mascarpone sau crema Philadelphia) cu un ou.

Am adaugat un varf cutit sare, scortisoara, pasta de vanilie, unt moale, zahar si o lingura rasa faina.

Am pasat 250 g dovleac copt racit, l-am pus peste crema de branza si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Asamblarea prajiturii

Am pus in tava blatul de brownie.

Peste acesta am aranjat crema de branza cu dovleac.

Am amestecat usor pentru a realiza efectul de marmorat.

Coacere

Am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute.

Chiar daca ramane putina ciocolata pe scobitoare, dupa ce se raceste se mai intareste.

Textura trebuie sa fie umeda!

Chiar si eu l-am lasat cu 5 minute mai mult si marginile s-au copt mai mult decat trebuia.

Va doresc spor la prajiturit. Si va astept pozele!

Va astept si pe canalul de YouTube cu retete simple si delicioase. Nu uitati sa apasati clopotelul ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram aici. Reteta am postat-o in stories acum cateva zile.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *