fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU DOVLEAC COPT

October 13, 2013 | CATEGORIA

cheesecake-cu-dovleac-copt-0

cheesecake-cu-dovleac-copt-felie

Imi place dovleacul copt, imi plac cheesecake-urile! O combinatie buna pentru iubitorii de cheesecake – cu siguranta vor adora aceasta reteta simpla si delicioasa.

INGREDIENTE:

200 g biscuiti digestivi
50 g unt
450 g dovleac copt
250 g crema de branza ricotta
250 g mascarpone
175 g zahar pudra
150 g frisca lichida
1 lingurita praf de scortisoara
1 varf cutit praf nucsoara
1 varf cutit cuisoare macinate
1 plic gelatina praf (10 g)
2 linguri coniac
3-4 linguri zahar tos

Topping – optional:
dulce de leche – dintr-o cutie de lapte condensat
3 biscuiti digestivi marunti

PREPARARE:

Pentru inceput punem dovleacul curatat de seminte la cuptor. Il stropim cu coniac si putin zahar tos (3-4 linguri). Daca vrem sa se coaca mai repede il putem cresta sau il taiem felii.

cheesecake-cu-dovleac-copt-1

Pregatim blatul amestecand biscuitii macinati cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili, ii apasam putin cu un pahar sau cu degetele. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza cu dovleac.

cheesecake-cu-dovleac-copt-2

Scobim miezul copt al dovleacului cu o lingura, il cantarim, apoi il punem impreuna cu restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

cheesecake-cu-dovleac-copt-3

Batem frisca pana devine tare, o punme peste crema si mixam.

cheesecake-cu-dovleac-copt-4

Topim gelatina si o amestecam cu crema. Dupa ce mixam bine, turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece.

Cand se intareste putem pune optional un topping de dulce de leche obtinut prin metoda de aici, peste care presaram 3 biscuiti maruntiti foarte bine.

cheesecake-cu-dovleac-copt-5

Sa avem pofta!

Comentarii

  • Ce-ți poți dori mai mult de atât când vrei să savurezi un desert delicios?!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Pe mine m-ai nimerit rau cu reteta asta, imi place foarte mult!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca!

  • delicios, nu are cum sa nu-ti placa un asa dulce, eu mai iau o feliuta si de la tine caci al meu nu mi-a ajuns ;))) bun bun bun!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Alice!

  • DiaMar bucataria galbena

    Are o culoare foarte frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Multuesc, Mihaela!

  • Foarte tare combinatia! Si dovleac si branza. Yammy!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Laura!

  • Mirela Carmrn Tomescu

    Sunt fan gusturi si prezentari deosebite, merita toata atentia!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • Tocmai ce a adus socramiu un dovleac 🙂 Ar cam trebui sa-l pun la treaba, nu?

    • diva in bucatarie

      DA!!!

  • Irina

    Acest cheesecake este minunat. Are o aroma subtila de dovleac si se topeste un gura . L-am facut de halloween si l-am decorat cu degete de vrajitoare si pot sa spun ca am avut un succes nebun . Multumesc pentru retete!

    • diva in bucatarie

      Si eu iti multumesc!

  • Având în vedere că dovleacul are o coajă f.f. tare cum îl puteţi cresta sau tăia felii,astfel încăt miezul dovleacului să poate fi pufos şi să îl omogenizaţi cu restul ingredientelor? Iar toppingul ”de dulce de leches” în ce constă?

    • diva in bucatarie

      Dati click pe cuvantul “aici” din explicatii si veti vedea cum se poate pregati rapid.

  • Mioara Poparci

    Arata superb, dar trebuie sa recunosc ca inca nu am incercat aceasta reteta de cheesecake cu dovleac copt. Pana acum am facut dupa reteta de aici http://www.bucatarulpriceput.ro/cheesecake-cu-dovleac-copt.html , dar o sa incerc sa fac dupa reteta ta sa vedem daca reusesc, pentru ca este putin diferita.

    • diva in bucatarie

      Dar este si ff bun!

  • Flori

    Măăăi! Dar este prea bun!!! Trebuie să l mai fac odată pt ca mi s a tăiat crema când am mixat cu frișca și totuși a ieșit neașteptat de bun!!!! 🙂

  • Flori

    Da, probabil a fost o chestiune de temperatură, crema se poate să fi fost mai caldă decât frisca, mai ales că frișca stătuse la frigider, ca să poată fi bătută bine. Data viitoare voi fi mai atentă la acest aspect . Mulțumesc 🙂

  • Oana

    Ce dimensiunea are tava pe care ai folosit-o? Multumesc 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *