Cheesecake cu dovleac copt
Cheesecake cu dovleac copt. Cheesecake cu dovleac copt. Cheesecake cu dovleac copt reteta. Reteta cheesecake cu dovleac copt. Cheesecake fara coacere cu dovleac

Imi place dovleacul copt, imi plac cheesecake-urile! O combinatie buna pentru iubitorii de cheesecake – cu siguranta vor adora aceasta reteta simpla si delicioasa.
INGREDIENTE:
200 g biscuiti digestivi
50 g unt
450 g dovleac copt
250 g crema de branza ricotta
250 g mascarpone
175 g zahar pudra
150 g frisca lichida
1 lingurita praf de scortisoara
1 varf cutit praf nucsoara
1 varf cutit cuisoare macinate
1 plic gelatina praf (10 g)
2 linguri coniac
3-4 linguri zahar tos
Topping – optional:
dulce de leche – dintr-o cutie de lapte condensat
3 biscuiti digestivi marunti
PREPARARE:
Pentru inceput punem dovleacul curatat de seminte la cuptor. Il stropim cu coniac si putin zahar tos (3-4 linguri). Daca vrem sa se coaca mai repede il putem cresta sau il taiem felii.
Pregatim blatul amestecand biscuitii macinati cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili, ii apasam putin cu un pahar sau cu degetele. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza cu dovleac.
Scobim miezul copt al dovleacului cu o lingura, il cantarim, apoi il punem impreuna cu restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Batem frisca pana devine tare, o punme peste crema si mixam.
Topim gelatina si o amestecam cu crema. Dupa ce mixam bine, turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece.
Cand se intareste putem pune optional un topping de dulce de leche obtinut prin metoda de aici, peste care presaram 3 biscuiti maruntiti foarte bine.
Sa avem pofta!
Ce-ți poți dori mai mult de atât când vrei să savurezi un desert delicios?!
🙂
Pe mine m-ai nimerit rau cu reteta asta, imi place foarte mult!
Multumesc, Anca!
delicios, nu are cum sa nu-ti placa un asa dulce, eu mai iau o feliuta si de la tine caci al meu nu mi-a ajuns ;))) bun bun bun!!
Multumesc, Alice!
Are o culoare foarte frumoasa!
Multuesc, Mihaela!
Foarte tare combinatia! Si dovleac si branza. Yammy!!!
Multumesc, Laura!
Sunt fan gusturi si prezentari deosebite, merita toata atentia!!!
Multumesc, Mirela!
Tocmai ce a adus socramiu un dovleac 🙂 Ar cam trebui sa-l pun la treaba, nu?
DA!!!
Acest cheesecake este minunat. Are o aroma subtila de dovleac si se topeste un gura . L-am facut de halloween si l-am decorat cu degete de vrajitoare si pot sa spun ca am avut un succes nebun . Multumesc pentru retete!
Si eu iti multumesc!
Având în vedere că dovleacul are o coajă f.f. tare cum îl puteÅ£i cresta sau tăia felii,astfel încăt miezul dovleacului să poate fi pufos ÅŸi să îl omogenizaÅ£i cu restul ingredientelor? Iar toppingul ”de dulce de leches” în ce constă?
Dati click pe cuvantul „aici” din explicatii si veti vedea cum se poate pregati rapid.
Arata superb, dar trebuie sa recunosc ca inca nu am incercat aceasta reteta de cheesecake cu dovleac copt. Pana acum am facut dupa reteta de aici http://www.bucatarulpriceput.ro/cheesecake-cu-dovleac-copt.html , dar o sa incerc sa fac dupa reteta ta sa vedem daca reusesc, pentru ca este putin diferita.
Dar este si ff bun!
Măăăi! Dar este prea bun!!! Trebuie să l mai fac odată pt ca mi s a tăiat crema când am mixat cu frișca și totuși a ieșit neașteptat de bun!!!! 🙂
Nu stiu de ce s-a intamplat asta. Poate era dovleacul cald?
Da, probabil a fost o chestiune de temperatură, crema se poate să fi fost mai caldă decât frisca, mai ales că frișca stătuse la frigider, ca să poată fi bătută bine. Data viitoare voi fi mai atentă la acest aspect . Mulțumesc 🙂
Ce dimensiunea are tava pe care ai folosit-o? Multumesc 🙂