fbpx

RETETE RECENTE

TAGLIATELLE CU SOS DE AVOCADO SI SPANAC

January 4, 2019 | CATEGORIA

Tagliatelle cu sos de avocado si spanac – o reteta simpla, delicioasa si usor de pregatit pentru perioadele in care renuntam la carne. Iar acesta ar fi un moment bun. Dupa sarbatori ne dorim retete usoare, iar eu vin in intimpinarea dorintelor voastre cu aceasta sugestie.

Imi cumparesem special pentru aceste zile avocado si spanac.

Avocado este unul din fructele ce ar trebui incluse in meniul nostru cat de des se poate.

Nutritionistii il recomanda in mod special pentru a fi consumat in prima parte a zilei, dar este la fel de bun la orice ora din zi. Acesta are in componenta 18 aminoacizi ce ne ajuta organismul sa funtioneze perfect. Contine mai mult potasiu decat o banana, are acid folic, este bogat in vitaminela A, C, K, B9 si B6. Avocado are proprietati antioxidante si contine fibre.

Avocado este considerat un super-aliment, asa ca reteta aceasta va fi perfecta pentru cei isi doresc un meniu sanatos dupa sarbatori.

Si pentru ca mi-am dorit mai multa consistenta, gust si culoare pentru sos, am adaugat baby-spanac.

Si acesta aduce cu el vitamine (A si K) si minerale benefice organismului.

In plus, avocado si spanacul sunt folosite in stare cruda, pastrand toate proprietatile lor intacte.

Sosul de avocado cu spanac este simplu, gustos, racoritor. Realizat in genul sosul pesto, este cremos, aromat si foarte usor de pregatit.

Pentru a obtine cele mai bune paste cu sos de avocado si spanac fierbem pastele in apa cu sare, iar atunci cand le scurgem pastram 1 polonic din zeama in care acestea au fiert. Il vom pune peste sos, ajuntand astfel pastele sa il aboarba mai bine.

Reteta acesta este perfecta si pentru cei care au un regim de viata vegan. Pot inlocui parmezanul cu branzeturi vegetale.

Mazarea si porumbul au fost folosite nu doar pentru a aduce mai multa culoare, dar si pentru a completa gustul. In lipsa acestora putem folosi rosii cherry sau ardei gras (1 felie de ardei galben si una de ardei rosu).

Puteti incerca si alte retete de paste simple, perfecte pentru aceasta perioada: spaghetii cu ratatouille si ciuperci, penne alla vodka, paste cu sos de ardei rosu, paste cu sos de ricotta si spanac, taitei cu varza, paste cu sparanghel si mazare, spaghetti cu sos marinara, dar si multe altele. Nu trebuie decat sa cautati in sectiunea “paste”.

Va las sa vedeti ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare, iar daca veti pregati reteta nu ezitati sa imi trimiteti o poza. M-as bucura sa o public. De fapt o puteti posta personal pe facebook, daca va inscrieti in grupul “Gatesc cu Prietenii”.

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

200 g tagliatelle

1 avocado mare copt

50 g baby spanac

1 catel usturoi mic

20 g parmezan ras sau alte branzeturi vegetale

20 ml suc lamaie

60 ml ulei masline

sare

piper cu aroma de lamiae

30 g boabe de porumb dulce – conserva

30 g mazare – congelata sau conserva

1 lingura ulei floarea soarelui

1 catel usturoi

parmezan (sau ate branzeturi vegetale) pentru servit

PREPARARE:

Punem pastele la fiert in apa cu sare in momentul in care apa clocoteste. le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.

In acest timp curatam avocado de coaja, il taiem in cateva felii si il punem in vasul unui mixer/ robot de bucatarie impreuna cu baby-spanacul.

Asezonam cu sare si piper.

 

Adaugam un catel de usturoi, ulei de masline si suc de lamiae. Mixam putin, apoi punem parmezanul si continuam sa mixam pana obtinem o pasta omogena, cremoasa.

 

Intr-o tigaie sotam boabele de mazare si cele de porumb. Cu 30-45 secunde inainte de a opri focul adaugam un catel de usturoi taiat in jumatate si continuam sa calim pana cand ne asigram ca aroma usturoiul ajunge si la legumele din tigaie.

Scurgem pastele, dar nu uitam sa pastram 150 ml din apa in care acestea au fiert. Turnam apa peste paste, apoi sosul si legumele, amestecand totul usor pentru omogenizare.

 

Mancam tagliatelle cu sos de avocado spanac imediat.

Sunt foarte gustoase, aromate, cremoase… Sunt pastele perfecte pentru o cina simpla, rapida si lejera.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *