fbpx

RETETE RECENTE

TAITEI CU VARZA

October 19, 2017 | CATEGORIA

Taitei cu varza, reteta simpla, rapida, economica, gustoasa si foarte usor de facut. Daca treci Carpatii aceasta reteta este foarte populara, asa ca am incercat-o si eu si va spun sincer ca mi-a placut. Doar, ca nu m-am putut abtine si am pus si ceva de la mine: am colorat putin varza cu boia dulce si i -am dat dat vagi arome picante cu o jumatate de ardei iute.

Taitei cu varza ca in Ardeal, reteta traditionala, este ideala pentru cina, cand vrei sa pregatesti ceva usor, satios si ieftin.

Pentru aceasta reteta se foloseste varza dulce. Se caleste cu ceapa, pentru gust (optional) si putin ardei iute, sare si piper.

Veti observa cat de putine ingrediente am pus si cat de bun este rezultatul final.

Daca nu ati probat inca o astfel de reteta, va spun ca merita sa ii dati o sansa. Si am sa va conving daca va spun ca in 20, maxim 25 minute, este gata?

Daca vreti sa incercati si alte retete ardelenesti cu varza dulce va recomand ciorba de varza si varza dulce calita cu carne de porc.

Daca folositi taitei fara oua, atunci aceasta reteta intra usor in categoria retetelor de post, asa ca retineti ideea. Mai multe retete de mancare de post gasiti in acest link.

Mi se pare curios faptul ca sotul meu nu era familiarizat cu aceasta reteta. Am sunat-o pe soacra mea si mi-a confirmat ca ea nu gatise taitei cu varza, dar a auzit de reteta si  a gustat-o la un moment dat. In afara de fiul meu, care nu este prieten cu varza (in orice forma ar fi gatita), toti cei care au mancat taitei cu varza pregatiti de mine au fost incantati de gust. Subliniez acest lucru pentru ca am avut la masa personaje mofturoase, ce gusta de doua ori din farfurie si spun apoi ca s-au saturat daca nu le place. Ei bine, au mancat tot!

Acest lucru m-a convins sa refac reteta si sa fac poze si la etapele de pregatire, astfel incat sa va las mai jos lista de ingrediente si modul de prepare pentru taitei cu varza explicat pas cu pas, in imagini.

INGREDIENTE:

300 g taitei / pot fi si taitei fara oua

1.200 g varza dulce – cantarita fara cotor

1 ceapa foarte mare sau 2 cepe medii

4-5 linguri ulei

sare

piper

200-250 ml apa

Optional:

1/2 ardei iute

1/4 lingurita boia dulce

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana. Calim ceapa tocata marunt alaturi de 1/2 de ardei iute, pe acesta din urma il vom scoate apoi din tigaie.

 

Curatam varza, o tocam fideluta si o saram. O lasam in jur de 15 minute, sa lase apa, apoi luam cate un pumn din varza, o strangem pentru a scoate apa din ea si o mutam in alt vas. Observam ca a scazut cam la jumatate. 🙂

 

Punem varza peste ceapa calita, amestecam si o vom cali si pe aceasta timp de 10-15 minute. Vom adauga apa, piper, acoperim cu un capac si lasam varza pe foc pana se inmoaie. Luam capacul si amestecam din cand in cand.

 

Cat timp se pregateste varza punem la fiert taiteii si ii fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Ii scurgem, apoi ii punem peste varza, amestecam pana omogenizam si mancam imediat.

Pofta buna va doresc!

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *