Ciorba de varza dulce cu suc de rosii
Ciorba de varza dulce cu suc de rosii. Voi incepe cu sotul meu si voi continua cu vecina mea de casa. Apoi, fostele mele colege de birou.
O ciorba de varza dulce acrita cu suc de rosii este perfecta pentru cei care au renuntat la consumul de carne, pentru cei care tin dieta dar si perioada postului. Este gustoasa, se face usor si este foarte ieftina.
Am sa va spun ca este cea mai buna ciorba de varza dulce fara carne si credeti-ma ca nu scriu acest lucru fara sa ma bazez pe aprecierile celor care au incercat ciorba inainte de a ma hotara sa o postez.
Voi incepe cu sotul meu si voi continua cu vecina mea de casa. Apoi, fostele mele colege de birou.
Nu fac aceast ciorba de varza dulce acrita cu suc de rosii pentru prima oara. In perioada in care puteam sa imi incalzesc mancarea la birou se intampla sa iau si ciorba de varza si era apreciata de toata lumea.
Aveam o bucatarie maricica in care ne strangeam mai multi la masa si obisnuiam sa impartim tot ce aduceam de acasa.
Legumele pe care le-am pus in ciorba sunt cele mai simple si se pot cumpara pe tot parcursul anului, din orice magazin. Am folosit cimbru pentru a da parfum si gust deosebit.
Nu cred ca ar merge ceva mai bine decat acesta. pentru decor am folosit frunze de patrunjel, caci aduc si gust bun, nu doar frumusete in farfurie.
Mama mea pregateste adesea ciorba de varza dulce sau supa de varza atunci cand vrea sa slabeasca. Dupa 7 zile reuseste sa dea jos 4 kg, fix cat isi propusese. Eu nu stiu daca as avea vointa ei, sa mananc 7 zile ciorba de varza cu suc de rosii, oricat de mult imi place.
Daca vreti sa pregatiti si alte retete de post, va invit sa vedeti colectia retetelor de supe si ciorbe de post, retete de mancare de post, aperitive de post.
Va las cum lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de varza dulce cu suc de rosii:
INGREDIENTE:
1 varza de marime mica spre medie
1 ceapa mare
3 morcovi
1 felie groasa telina
1 ardei gras rosu
250 ml suc de rosii / pulpa de rosii din conserva pasata
ulei
sare
1/2 lingurita boabe de piper
2-3 crengute cimbru proaspat
2 linguri ulei masline
patrunjel verde
PREPARARE:
Tocam varza fideluta subtire, apoi ardeiul, morcovii, ceapa, telina.
Punem 2,5 l de apa la fiert. Punem toate legumele in oala la fiert,uleiul, sucul de rosii, boabe de piper si cateva crengute cimbru. Lasam pe foc aproximativ 45 minute, adaugand apa in fuctie de cat de mult scade si cat de consistenta ne place.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare. Servim ciorba calda, cu putin patrunjel verde.
Sa aveti pofta!
O idee foarte buna,am sa o fac si eu.Multumesc!
Multumesc!
Da,perfect pentru silueta mea!
🙂
A iesit dulce la gust.
Asa trebuia sa iasa?
Nu chiar, de la sucul de rosii ar fi trebuit sa nu fie dulce… O poti acri cu suc de lamiae.
este prea savuroasa aceasta reteta