Cupcakes cu fructe de padure

17 iulie 2016Diva in Bucatarie

Cupcakes cu fructe de padure

Cupcakes cu fructe de padure sau mici rasfaturi pentru o zi frumoasa de vara. Se pregatesc foarte usor, iar copiii le vor adora.

Nu stiu daca toata lumea cunoaste diferenta intre briose, muffins si cupcakes. Briosele sunt delicii pregatite cu aluat dospit. Vin din bucataria frantuzeasca. Muffins  vin de peste ocean, dar romanii le-au adoptat cu termenul de briose. Cupcakes reprezinta defapt muffins cu un frosting (topping) ce poate fi realizat din creme de unt, de ciocolata, mascarpone sau o simpla frisca. Am o reteta delicioasa de frosting din ciocolata alba si frisca in acest link.

Daca vedeti pe blogul meu briose, muffins, cupcakes, este clar ca am facut ceva rapid pentru a-mi rasfata copilul.

Recunosc, al meu este incantat de multe tipuri de prajituri iar eu ii fac poftele. Acum I-am pregatit cupcakes cu fructe de padure folosind fructele pe care le aveam la indemana. Puteti sa puneti un singur fel de fructe, sau mai multe, fix ce aveti in casa si ce va place.

Sa va spun ce nu imi place: se termina rapid! Prea repede!

Daca va plac fructele de padure va recomand sa incercati si prajitura simpla cu fructe de padure, tort de clatite cu fructe de padure si bezele, tort cu fructe de padure si bezele, budinca de paine cu fructe de padure.

Sper ca o sa va placa si o sa o pregatiti reteta de mai jos, asa ca va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru cupcakes cu fructe de padure:

INGREDIENTE:

120 g faina

60 g zahar

1 lingurita praf de copt

1 varf cutit sare

1 ou mare

40 ml ulei

150 g iaurt grecesc (optional +2 linguri lapte)

coaja rasa de lamiae

cateva picaturi esenta lamaie

Mod de preparare cupcakes cu fructe de padure

Intr-un bol amestecam ingredientele solide, iar il altul pe cele lichide (ou+ iaurt+ulei+esenta).

cupcakes-cu-fructe-de-padure-1cupcakes-cu-fructe-de-padure-2

Turnam compozitia lichida peste cea solida, amestecam pana la omogenizare si adaugam lapte doar in situatia in care aluatul este prea gros (in functie de marimea oului). Punem hartiutele pentru briose in forme, cate o lingura de aluat in fiecare forma, apoi cate aranjam 2 afine si o zmeura pentru surpriza placuta din fiecare briosa. Acoperim cu restul de aluat, astfel incat sa le umplem doar in proportie de 3/4 din volumul lor. Le coacem 25-30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi le lasam sa se raceasca.

cupcakes-cu-fructe-de-padure-3cupcakes-cu-fructe-de-padure-4

Cat timp se coc briosele, pregatim toppingul: mixam frisca lichida cu o lingurita zahar, separat mixam mascarpone cu o lingura zahar pudra, apoi le amestecam si omogenizam compozitia. Cu un posh decoram fiecare briosa si presaram fructe de padure.

Delicioase!

Iti multumesc, Octavia pentru poza si pentru ca ai ales sa pregatesti aceasta reteta!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *