Sandwich cu avocado si ou posat
Sandwich cu avocado si ou posat
Sa incepem ziua bine, cu un mic dejun sanatos si energizant! Pentru un sandwich cu avocado si ou posat merita sa iti rapesti 10 minute in fiecare dimineata!
Pentru a face oua posate trebuie sa folosim oua proaspete, de preferat unele organice (bio) sau de la gainile bunicilor/ parintilor care au grija sa le hraneasca doar cu cereale si verdeata.
Apa in care le fierbem va avea otet si sare. Proportia corecta ar fi la 1 l de apa 40 ml otet. Nu trebuie sa ne temem de prezenta otetului in apa, caci aciditatea acestuia are rolul de a impiedica separarea albusului de galbenus. Pentru a face oua posate frumoase trebuie sa nu avem apa clocotind cand punem oul in apa. Lasam oul in apa pana in momentul in care albusul este facut, dar galbenusul este inca moale.
Am citit undeva ca Julia Child recomanda sa spargem usor coaja oului,apoi sa fie pus oul cu coaja intr-o lingura pe care o scufundam, cu ou cu tot, pret de secunde in apa fiarta. Scoatem apoi oul din apa si il spargem complet in apa fierbinte. Isi va pastra forma foarte frumos. Nu am incercat aceasta metoda, dar pare a fi corecta.
Eu am incercat mai jos ideea Juliei Child combinata cu metoda vartejului: in apa fierbinte am amestecat cu o lingura si am dat frumul oului in mijlocul vartejului format, ceea ce a facut ca albusul sa ramana in jurul galbenusului.
Daca aveti o alta metoda prin care reusiti sa scoateti oua posate frumoase mi-ar placea sa o impartasiti si cu mine in comentariile acestei postari.
Prin consumul de oua ne asiguram nu doar un mic dejun sanatos ci si o multimer de beneficii pentru sanatate: complexul de vitamina B asigura functionarea corecta a sistemului nervos. Acesta contine albumina, cea mai buna proteina pe care ne-o poate furniza natura, o multimer de susbstante nutritive si acizi grasi Omega 3.
Ouale sunt consumate in multe diete, fiind considerate alimente satioase, ce duc la scaderea indicelui de masa corporala, dar au si calitatea de a reduce pofta de dulce.
Acestea fiind spuse, combinatia unui ou cu avocado, considerat un super aliment, este cea mai buna alegere pentru a incepe ziua.
Mai multe retete cu avocado gasiti aici.
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
1 chifla sau 2 felii de paine
2-3 linguri ulei picant
1 avocado
sucul de la 1/2 lamiae
2 oua
1 l apa
40 ml otet de vin alb
sare
piper proaspat macinat
Pentru decor:
seminte dovleac
rosii cherry
PREPARARE:
Punem apa la fiert cu sare si otet. In acest taiem chifla in jumatate, sau pregatim 2 felii de paine. Taiem avocado in jumatate pe lungime, il curatam de coaja si scoatem samburele. Fiecare jumatate de avocado va fi feliata astfel incat sa acopere painea, apoi stropim feliile cu suc de lamaie pentru a nu oxida.
In apa care incepe sa fiarba scufundam oul (cu coaja) intr-o lingura pentru cateva secunde, il scoatem si il spargem intr-un castron, amestecam apa din cratita circular si punem rapid oul in mijlocul ochiului de apa ce se roteste. Il lasam 2 minute si nu umblam la el decat la final, avand grija sa il scoatem cu o paleta ce permite scurgerea apei. Il putem introduce in apa rece pentru a nu continua fierberea dupa ce a fost scos, pentru ca apoi sa il punem iar in apa calda inainte de a-l servi. Insa, in situatia de fata, nu este cazul. punem oul peste feliile de avocado, adaugam felii de cherry si seminte de dovleac, asezonam cu sare si piper proaspat macinat si mancam.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube.
Se pare ca poza acestui sandwich a avut succes pe Instagram. Va invit sa ma urmariti aici.