Frosting (topping) cu ciocolata alba si frisca pentru briose

24 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Frosting (topping) cu ciocolata alba si frisca pentru briose. Se pregateste foarte usor, dar nu treceti peste etapa cu racitul in frigider daca vreti sa realizati un anumit decor!

 

frosting-cu-ciocolata-alba-si-frisca-diva

Pentru a decora briosele (muffins) cu crema putem folosi in mod special creme pe baza de unt, dar cu siguranta frosting-ul cu ciocolata alba si frisca este preferatul meu. Avem nevoie de un posh si duiuri cu diverse forme, pentru a crea modele diferite. Daca acest lucru poate fi costisitor atunci punem crema intr-o punga obisnuita de sandwichuri, taiem coltul acesteia si realizam astfel decorul brioselor. 😉

Se pregateste foarte usor, dar nu treceti peste etapa cu racitul in frigider daca vreti sa realizati un anumit decor!

INGREDIENTE:

120 g ciocolata alba

2 linguri lapte – daca o topim la microunde

75 g unt

100 g zahar pudra

120 ml frisca lichida

1 lingurita extract de vanilie sau esenta naturala de vanilie

PREPARARE:

Mixam frisca pana se intareste, dar nu foarte tare. Topim la microunde ciocolata alba cu 2 linguri de lapte. O scoatem si o amestecam bine, pana se omogenizeaza, apoi o mixam cu zaharul pudra si unt in jur de 3-4 minute. Adaugam frisca si continuam sa mixam pana obtinem o crema fina cu consistenta medie, apoi incorporam extractul de vanilie.

frosting-cu-ciocolata-alba-si-frisca-1frosting-cu-ciocolata-alba-si-frisca-2

Acesta este momentul in care putem pune si colorantul alimentar daca vrem sa realizam un topping colorat pentru briose.  Pentru culori obtinute cu ingrediente naturale putem folosi turmeric, pasta de fistic sau matcha.

frosting-cu-ciocolata-alba-si-frisca-3frosting-cu-ciocolata-alba-si-frisca-4

Punem vasul la rece pentru o ora apoi putem decora briose sau prajituri cu ajutorul unui posh.

Spor la prajiturit!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *