Supa ardeleneasca de conopida cu orez
Supa ardeleneasca de conopida cu orez
Supa ardeleneasca de conopida cu orez, o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa.
Avem nevoie de putine ingrediente, este economica si spornica.
INGREDIENTE:
2.5 l supa clara legume/pui sau apa si un cub de supa
1 kg conopida – curatata si taiata in buchetele
75 g orez
2 cepe medii
2 morcovi lungi
150 ml smantana pentru gatit
sare
boabe de piper
1/2 legatura patrunjel
PREPARARE:
Punem supa de legume/ pui sau apa la fiert. Pana ajunge apa la punctul de fierbere noi punem la fiert separat orezul, apoi calim ceapa tocata marunt cu morcovii taiati rondele si le punem in supa care clocoteste.
Le fierbem la foc mediu pret de 10 minute, apoi adaugam buchetele de conopida. Asezonam cu sare si cateva boabe de piper – daca folositi supa facuta din cuburi sau plicuri nu mai adaugati sare. Cand conopida este fiarta adaugam orezul scurs si clatit sub jet de apa.
Cu cateva secunde inainte de a opri focul adaugam smantana si patrunjelul.
Simpla, buna, gustoasa si foarte usor de pregatit!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.