Chiftelute de ton la cuptor
Chiftelute de ton la cuptor

Chiftelute de ton pregatite la cuptor pot fi servite alaturi de alte aperitive pregatite pentru o masa cu prietenii, dar le putem manca si la cina, mic dejun sau gustare.
INGREDIENTE:
(pentru 10-12 buc. diametrul de
160 g ton din conserva (in ulei sau in suc propriu)
2 felii franzela (fara coaja)
1 lingura suc lamaie
2 linguri patrunjel tocat
1 ceapa verde tocata
cateva picaturi sos tabasco
1 ou
sare
piper
pesmet pentru tapetare
PREPARARE:
Scurgem tonul, inmuiem painea, o faramitam si le amestecam impreuna cu patrunjelul, ceapa verde, sosul tabasco si sucul de lamaie.
Adaugam oul batut, sare si piper, omogenizam compozitia, apoi modelam 10-12 bile si le aplatizam usor.
Tavalim chiftelutele de ton prin pesmet, le punem in tava si le coacem pana se rumeneste usor pesmetul.
Lasam chiftelutele sa se raceasca, apoi le putem manca.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Nu se adaugă și puțină făină în compoziție?