Tocinei de cartofi cu branza
Tocinei de cartofi cu branza
Tocinei de cartofi cu branza, o reteta bucovineana ce ma duce cu gandul la vacanta. Se pregatesc foarte usor, cu ingrediente la indemana oricui, asa ca nu ezitati sa ii incercati.
Reteta de tocinei serviti ca desert o gasiti aici.
INGREDIENTE:
4 cartofi medii spre mari
120 g branza telemea
un ou mare
un varf cutit sare
o lingura faina
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Cartofii spalati si curatati de coaja ii radem prin razatoarea mica. Amestecam oul cu branza pana omogenizam compozitia.
Punem branza cu oua, faina si putina sare peste cartofii rasi si scursi bine de lichid (eventual ii strangem usor in maini pentru a stoarce lichidul). Trebuie sa obtinem o compozitie moale, lejera, dar bine inchegata. Modelam intre palmele umede niste chiftelute din compozitia de cartofi, apoi le prajim in uleiul incins pe ambele parti pana devin aurii.
Scoatem tocineii prajiti pe servete de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei si ii mancam imediat cu smantana si branza.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube